Реклама / Ads
10| 5202 |22.12.2014 АКТУАЛНО

Министър Вучков: Ни вест, ни кост от Петко Сертов

.
Веселин Вучков
Има нови видеозаписи, които не казват нищо ново. С всички средства на закона е установено на 5 дкември какво е вършил. Установено е, че е напуснал България в посока към Гърция. Новите видеозаписи потвърждават тази хипотеза. Става въпрос за камера на изхода на София.Ползва автомобила на племенница на негов приятел. Това каза в "Лице в лице" министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.
 
В това няма нищо необичайно. Няма данни , че има принуда върху него, както и за престъпление. Няма повод дори за досъдебно производство.Няма информация и от Интерпол и от Шенгенската информационна система, включително и от гръцка страна.Търсим го активно, с всички способи и възможни средства го издирваме, допълни той.

Нито един от бежанците не е преминал границата благодарение на турската гранична стража.От наша страна имаше силно полицейско присъствие. Това нахлуване е за първи път от такъв тип. Щом се насочват към пунктовете, значи охраната на границата е добра. Поели сме ангажимент да построим още от съоръжението по границата.11500 бежанци са задържани през 2013 г., а тази година те са 5578. Така обобщи обстановката по границата вътрешният министър Веселин Вучков.

Руският гражданин, откарал Лозан Панов в болницата, най-вероятно е извършителят на катастрофата, коментира лаконично случая с магистрата Вучков.

Професионалистите в МВР искат връщането на ГДБОП в МВР. Това е типично полицейска структура и няма място в разузнавателна такава.Никой няма да затрива или прекратява досъдебните производства, те са около 400. Въпросът е, защо ДАНС трябва да събира доказателства, няма нужда от това.Не искаме да правим сътресения. Не искаме да връщаме цветановщината, както вие се изразявате. Мога да гарантирам, че ГДБОП като се върне в МВР ще работи под ръководството на прокурора, заяви министърът.

За Лясковец се установяват факти различни от първоначалните.Има дисциплинарни производства и срещу някои други.Имам принциплни възражения срещу идеята МС да назначава шефа на професионалистите, коментира той случая Лясковец и поста на главния секретар.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5716 |16.12.2014 Министър Москов: Не ДПС е оскърбено, а българските граждани . 4| 5557 |09.12.2014 МВР: Няма данни за упражнено насилие върху Петко Сертов . 5| 5797 |25.11.2014 Р. Петков: Контрабандата у нас е чутовна . 15| 10494 |20.11.2014 Октай: Реванш на Касим Дал пред Доган е назначаването на турчин за зам. министър в МО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads