Реклама / Ads
20| 8635 |26.12.2014 НОВИНИ

Един от пострадалите полицаи: Шофьорът не беше пиян

.
Димитър Стамов, един от пострадалите полицаи
Граничните полицаи работят в изключително неблагоприятни условия, като дежурствата, които дават са по 12 часа, но времето, за което се прибират по затруднения маршрут им увеличавал смяната многократно. Не е ясно защо движението е отцепено от огромен периметър от мястото на инцидента – 14 км., както и не се пуска да припарят журналисти.
 
Полицаите се придвижвали изключително трудно през нивите в стар ЗИЛ, с който обикаляли районите около границата. Местността, където е станал инцидентът, е неравна, образували са се огромни коловози, а дълбочината на дерето, в което е преобърнатият камион, е над 5 метра, пише "Флагман".

Пострадалите служители се връщали от дневна смяна на границата, която приключвала в 19 часа. Пътували бавно и трудно, затова часът на инцидента е след полунощ. Предвижвали се към Средец, но минавали през село Горно Ябълково, тъй като там била разположена част от техниката им. Това отнемало всеки ден по няколко часа.

Служителите от нощната смяна, които са сменили пострадалите полицаи, бяха на работа допреди два часа, когато бяха сменени. Тяхното дежурство продължи повече от 20 часа.

На мястото на инцидента все още не се допускат медии. Загадка остава причината, поради която движението се отцепва на толкова голямо разстояние - около 14 км преди дерето, където е преобърнат камионът. Допуснати са били единствено кметът на Средец Иван Жабов, кметският наместник на с. Факия Ангел Ташев и екипи на Пожарната.

Продължават операциите по изваждането на камиона, но към този момент няма надежди, че това ще се случи днес. Според министър Веселин Вучков, ОД на МВР-Бургас е направила много добра организация. Служители са дарили кръв за пострадалите си колеги.

34-годишният полицай Димитър Милев Стамов е категоричен, че всички съмнения относно употребата на алкохол от страна на шофьора като причина за тежкия инцидент трябва да отпаднат. Стамов е настанен във Втора хирургия с кръвоизлив в дясното око, охлузвания по главата, мозъчно сътресение и счупените три ребра и рамо. По думите му нищо извънредно нямало в нощта срещу 26-ти декември.

„Бяхме 12 или 13 души, шофьорът както винаги идваше да ни вземе от смяна. Не го познавам по име, но човекът беше много отговорен и съм категоричен, че не е пил. Карахме съвсем нормално, на равно място даже не беше мокро, нямам обяснение как камионът поднесе и падна в дълбоката канавка. Спомням си само как бях откаран тук", каза Стамов.

Той е баща на 3-годишно момиченце, семеен от град Средец, служи в Гранична полиция от 12 години. Не се оплака, че са ги извозвали със стария ЗИЛ. Заплатата му била чисто 900 лева месечно - напълно достатъчно да издържа семейството си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3937 |20.12.2014 Миков: Разделихме се с илюзията, че Плевнелиев е обединител . 0| 3914 |20.12.2014 Пострадалите при взрива в Мъглж се борят за живота си . 1| 3952 |18.12.2014 Павлова: България няма да загуби нито един лев по ОП „Регионално развитие” за 2014 г. . 0| 3965 |15.12.2014 ЧЕЗ присъединява нови клиенти в община Банско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads