Реклама / Ads
44| 7754 |09.01.2015 АКТУАЛНО

Разузнавачите ни действат като терористите в Париж

.
Николай Ненчев
Военните разузнавачи са като терористите в Париж- искат да вземат страха на хората, заяви по bTV министcтърът на отбраната Николай Ненчев в отговор на въпрос, защо искат да го дадат на съд за негови думи, че са служили на друга държава и разузнаване, за които Фрог нюз информира още вчера.
 
Не съм от хората, които ще се уплашат и предадат, каза още той и допълни, че това са военни разузнавачи от запаса и резерва, а не действащите в момента.

Министър Николай Ненчев заяви, че досега не са му докладвали за пряка терористична опасност за България. "Доволен съм от информацията, която получавам от военното разузнаване.", посочи той в отговор на въпрос, че английското разузнавне прогнозира терористични актове и на Острова.

Едното няма общо с другото. Категоричен съм, че това не е опасност за самото разузнаване. Нямам основание да се колебая, това бе отговорът на Ненчев на въпрос, дали няма да преосмисли решението си за разкриване на 33 000 досиета на военното разузнаване след случаите в Париж.  Мислят друго старите разузнавачи. Говорел със сега действащите, те нямат страх за разкриване на досиета, каза още той и допълни, че има доверие на Комисията по досиетата, която е избрана от парламента.

Ние ще участваме логистично в охраната на границата. Ще предоставим всякакъв вид техника. С министър Вучков имаме много добри взаимоотношения, коментира той и проблема между двете министерства по охраната на границата.

Как си предоставяте да стоварим 700 човека с тежка техника на българско-турската граница? Българсиките войници не могат да оказват насилие срещу бежанците. Да ги изправим срещу невъоръжени хора? Къкъв ще е международният отзвук? Ами ако стане инцидент с военнослужещ? Но можем да окажем всякакъв вид помощ на министър Вучков, постави аргументите  си на масата Ненчев.

В закона ясно е записано, кога армията може да се включи. Трябва да се обяви бедствено положения в някоя област, за да се включи армията. Ще им помогнем с техника, която ще е с водачите си, обясни той. Министерството на отбраната не може да си позволи да нарушава законите на България. Оградата ще се дострои от областните управители, каза още Ненчев, като се позова на решение на правителството.

Президентът Плевнелиев е подписал документите за постепенно увеличаване на армейския бюджет в Брюксел. Смятам, че има възможност бюджетът на армията да бъде актуализиран, завърши той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8620 |24.11.2014 Р. Драганов за Фрог: Като се напише „България” в Китай, излиза Азис . 3| 10141 |22.11.2014 Лвовското училище е като Атлантида: обвито в мистерия . 11| 5923 |13.11.2014 Р. Гечев пред Фрог: Искров се държи като ощипана мома и си търси алиби . 18| 7990 |04.11.2014 Лидия или самоубийството като епизод от VIP-Brother

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads