Реклама / Ads
64| 10845 |25.01.2015 СВЯТ

След Мариупол удариха Луганск, стотици убити. Наред е Харков

.
Мариупол потъна в дим
След Мариупол започна обстрел и на Луганск. Все още няма официални данни за жертви и ранени. Местните хора разказват, че в неделя в града е трябвало да се проведе многолюден пазар. Те се страхуват, че артилерията може да удари множеството от беззащитни хора. Това съобщава сайтът Руска пролет, който излъчва комйникета за военните действия в Украйна.
 
Тази сутрин министърът на отбраната на Днепропетровската република Едуард Басурин е съобщил, че за 8 дена украинските военни масти са загубили 781 убити бойци, 61 унищожени танка и 52 бойни машини на пехотата. В плен са се предали 49 души.

В същото време Съвета за безопасност на ООН така и не е стигнал до решение за виновните за бойните действия в Мариупол, въпреки че заседава цялата нощ в събота срещу неделя. Причина за това била позицията на Великобритания, която настоява да блъдат осъдени действията на руското опълчение.

Вчера сутринта градът бе обстрелван със система "Град" като домомента се говори за минимум 30 жертви от мирното население. Те са загинали в своите жилища, разрушени от ракетите.

Местните командири от опълчението от своя страна твърдят, че артилерийската стрелба е дело на украинската армия, която извършва провокации.

На свой ред генералният секретар на ООН Пан Ги Мун заявил, че военните действия за Мариупол са нарушение на международното хуманитарно право. Той настоява за прекратяване на огъня и продължаване на преговорите.

Мисията на ОБСЕ на свой ред е изчислила, че огънят срещу града се е водил от източна и северо-източна посока, където са дислоцирани частите на руското опълчение.

За военни действие се готвят вече и жителите на Харков. Миналата нощ правителството в Киев е издало заповед всички селища в района на Харков и самият град да преминат в режим на военно положение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 7267 |24.01.2015 Трупове и ужас в Мариупол, обвиняват Путин и Порошенко . 0| 5471 |23.01.2015 Почина 90-годишният крал на Саудитска Арабия, наследява го брат му . 0| 4317 |02.01.2015 Италиански лекар, заразен с ебола, оздравя след експериментално лечение . 2| 4449 |27.12.2014 Антируските санкции удариха 2000 италиански компании

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads