Реклама / Ads
14| 16396 |26.01.2015 НОВИНИ

Нова версия първо във Фрог: Групата на Мила убила Димитър Лудия

.
Димитър Стоянов-Лудия
Член от групата на скоро задържаната Мила Георгиева е убила ММА-боеца Димитър Стоянов –Лудия. Това е една от версиите, научи Фрог нюз от разследването. В момента под дърво и камък се издирва синът на Георгиева-Мартин Джито.
 

Преди ден на пресконференция главният секретар на МВР Светлозар Лазаров гордо заяви: „Знаем всичко за убийството. Нещата за нас са ясни”. Това в превод означава само едно-нямаме доказателства.
С кански мъки се „роди” днес съобщението на прокуратурата за задържаната варненска група, която според държавното обвинение стои зад разстрела на бизнесмена Борислав Манджуков и семейство Дамянови. Близо пет часа бяха необходими на блюстителите на реда, за да ни споделят, че двама от задържаните злосторници вече са на свобода и то с най-леката мярка за неотклонение „подписка”. Това в превод означава само едно-няма доказателства срещу тях. Любопитното е, че мярката за неотклонение беше гледана без журналисти, противно на традициите през последните години. Така не стана ясно с какви доказателства разполага прокуратурата и МВР срещу арестуваната престъпна банда. И досега не станаха ясно няколко важни неща, а именно:

1. Какви са били мотивите на бандата на Радослав Калчев-Черния Роди, да убие Манджуков, Митко Дамянов и съпругата му?
2. Кои са поръчителите на разстрелите?
3. Кой е реалният екзекутор на семейство Дамянови, след като сочените за килъри на Манджуков са били зад решетките в това време?
4. Разполага ли разследването с други доказателства, освен със свидетелски показания?
5. Използван ли е при разкриването на бандата т. нар. дежурен свидетел, който обичайно дава информация по знакови дела за убийства?

За тези въпроси Лазаров нищо не рече. Безспорен факт е, че групата на Черния Роди се слави в ъндърграунда на морската ни столица като една от най-коварните и безпощадни банди. Заключването й ще внесе за определено време спокойствие в престъпните среди. Ще се счита за сериозен успех, ако полицаите заковат обвиняемите за двете убийства и безчинства с безспорни доказателства. В противен случай всичко ще изглежда евтин пиар и натягане на премиера Бойко Борисов, който пък постави на криминалистите седмица срок, за да разкрият показните разстрели през тази година. Ако това се окаже така, ситуацията може да излезе извън контрол, прогнозираха експерти. От една страна хората на Челния Роди ще се почустват недосегаеми, а от друга-ще хукнат да отмъстят на опонентите си и то не как и да е, а с кръв. В момента всички противници треперят от Роди, да не ги уличи в предателство. За това повечето са се изпокрили в дън земя или са напуснали страната. Решили са да се покажат на бял свят едва, когато видят накъде ще тръгнат нещата по въпросното дело.

В момента по случая има заложен истински капан, заради който може да последват нови убийства, прогнозират ченгета. Причината е, че на членовете на групата, които са зад решетките или под домашен арест, не се гледа мярка за неотклонение. Това на практика означава, че в един момент обвиняемите могат да се окажат на свобода, след което да бъдат наказани по законите на улицата- с разстрел. Класически пример в това отношение е Кирил Кирилов-Шкафа. Той лежеше във Врачанския затвор, когато му повдигнаха обвинение за участие в групата за отвличания „Наглите”. Именно заради това, че се намира на сигурно място, по делото за отвличания, не му наложиха никаква мярка за неотклонение. Така щом си излежа присъдата, Шкафа се оказа на свобода, за разлика от аверите си от „Наглите”, които търкаха наровете на топло. На 25 март 2012 г. неизвестни все още килъри го причакаха в тъмното близо до блока му в столичния кв. „Младост” и го свитнаха.


Все още до този момент не е приключило нито едно от делата по прословутите „Килърите 2, 3 и 4”. Две от тях се гледат на първа инстанция, докато третото-„Килърите 2”, не е влязло още в съда. Става дума за 15-членната група на Мартин Антов и Валентин Янев-Бореца, които бяха уличени в убийствата на краля на кражбите Йордан Цонков-Джиджи, на наркодилъра Кочо Михайлов и на видинския лихвар Цветан Пантов. Всички обвиняеми са на свобода с изключение на Бореца, който излежава присъда в затвора за друго престъпление.
Припомняме ви, че „Килърите 3” се отнася за бай Васо Златаря-бащата на пернишкия наркобос Райко Кръвта. Той и още 10 негови хора са изправени да отговарят пред Темида за убийството на Теодор Неофитов-Ханса. Най-големият коз на ченгетата, за да докажа тезата си, са показанията на серийният убиец Станислав Ангелов-Сиси.

С куция крак тръгна и съдебният процес срещу „Килърите 4” и техният шеф Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския, обвивен за опита за покушение на ромския бос Киро Японеца. На биографията му лежат още няколко убийства и то на хора от неговата група. Йоско, обаче потъна вдън земя и от него няма и следа. В същото време, в края на миналата година, беше застрелян един от ключовете свидетели срещу бандата-Хрисим Хрисимов. Твърди се ,че той е бил активиран да говори, но не му е била осигурена нужната защита. Тепърва ще стане ясно, дали убиецът му е затворил устата и на останалите свидетели.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4613 |25.01.2015 Павлина Панова: Няма да има отстъпление от съдебната рефорпма . 34| 5756 |25.01.2015 Нинова: Сметната палата e послушко на управляващите . 9| 4830 |24.01.2015 Още 50 съдии подкрепиха Панова за председател на ВКС . 5| 5745 |23.01.2015 Разследващите в шах за убийството на Татяна Стоянова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads