Реклама / Ads
78| 8900 |27.01.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Каролев за Гърция: Явно в Дядо Мраз вярват не само малките деца

.
Владимир Каролев
Кризата в Гърция ще подейства отрезвяващо на целия Европейски съюз и това ще бъде полезно. Аз съм непоправим оптимист. Това, което се случи в Гърция показва, че в Дядо Мраз вярват не само малките деца. Oбещанията покрай изборите, са нереализуеми.
 
Това коментира икономистът Владимир Каролев в сутрешния блок на бТВ. Гърците ще пият една студена вода, каза още той. Един от митовете, които битуват в Гърция, е, че имало някакво стягане на коланите. През 2009 г. публичните разходи в Гърция са 97 млрд. евро, а през следващата година - 107 хил. евро. Коланът в Гърция се стегна само в частния сектор, посочи икономистът.

Икономистът обаче успокои, че няма риск за гръцките банки в България.

Нека да ги поздравим, че 15 часа след изборите те вече имаха парламент, сравнено с нашите тромави процедури, изтъкна от своя страна проф. Михаил Константинов. Това, което се случва в Гърция е първата стъпка към разпада. Това ще бъде възпитателно, за да разберат защо не трябва да излизат от еврозоната, категоричен бе той.

Досега за "безплатния обяд" плащаха германците, но оттук нататък те ще са първите, които ще откажат да продължават да правят това, след тях са италианците.


Според Михаил Константинов гърците са много нагли. Той даде пример с една отрупана маса, от която някой яде без да плаща, а на всичкото отгоре казва, че иска останалото да не се вдига, за да се доизяде на вечеря.

Държавите се наричат Германия и Русия, гледайте какво се случва там, изтъкна Константинов. Русия води борба, руснаците не се боят от санкции. За първи път след Втората световна война германците се изправят да протестират, аргументира се той.

Откакто съм жив, по-голямо безобразие от това в Украйна не съм виждал, коментира Константинов и избухналата с нова сила криза в страната.

Има наченки на популизъм у всички партии у нас, посочи Каролев на въпрос коя партия бихме могли да отъждествим с гръцката СИРИЗА. Социалистическият вирус е заразен, защото това си е жив социализъм, посочи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5770 |19.01.2015 Каролев и Парамов единодушни: „Да” на еврото . 0| 4931 |16.12.2014 Каролев: Пенсиите да се плащат от данъчните приходи на държавата . 8| 7277 |29.09.2014 В. Каролев: Актуализация на бюджета- ако се подкрепи КТБ! . 1| 6635 |25.09.2014 Каролев: Не виждам причини да се качва цената на тока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads