Реклама / Ads
125| 8373 |28.01.2015 ПОЛИТИКА

Чуколов за Фрог: България се готви за война с Русия

.
Десислав Чуколов
Докладът на ЕК за „Атака” не е важен; той е 13-ти пореден доклад и отново виждаме, че кучетата си лаят, керванът си върви, без да уточнявам кои са кучетата, кой е керванът, заяви за Фрогнюз в кулоарите на НС зам.-председателят на „Атака” Десислав Чуколов.
 

По принцип тези доклади би трябвало да отразяват онова, което се случва в България и когато аз прочета в тях загриженост за трагичното състояние на българските пенсионери, за ниските заплати, за това, че България изчезва, ще повярвам, че ЕС е ангажиран с проблемите на страната. Дотогава ние от „Атака” ще разглеждаме тези доклади като поредното чиновническо творение, което по никакъв начин не помага на обикновения българин да живее по-добре, поясни той.

 

За идеята България да влезе час по-скоро в еврозоната, която се лансира през последните дни, Чуколов коментира, че това били икономически интереси на определени правителствени кръгове. България ще пострада от всичко това, отчете депутатът.

 

Странното е, че тези теми се издигат като основни в българския дневен ред, защото основната всъщност е това, което се случва в Източна Украйна. Вече е известно, че редица мъже у нас получават призовки да се явят в съответните военни окръжия по места, където биват инструктирани за привеждане в бойна готовност – къде да отидат и какво да правят, ако бъдат извикани. Всичко това е изключително притеснително, но както виждате то става след посещенията на външния министър на Великобритания, на американския държавен секретар, на шефа на НАТО, добави Чуколов. С тези призовки от военните окръжия, с готвената база в Шабла става ясно, че България се готви за война с Русия. За нас тези факти са изключително притеснителни, а не толкова евродокладът или еврозоната. Защото този проблем е истинският и него България ще трябва да решава в близките месеци. Що се отнася до нашите сънародници, които живеят в Украйна, те масово отказват да влязат във военните окръжия и да бъдат принудени да се бият срещу свои братя по вяра. Трябва да стане много ясно защо у нас мъже на съответната възраст биват привиквани и инструктирани по окръжията, настоя депутатът. Имаме такива сигнали от Сливенско, конкретизира той. Според него хората били заплашвани, че ако не се явят, глобата щяла да е между 250 и 2500 лв. Такива въпроси сме вкарали към военния министър, какво пречи той да обясни. Сутринта в пленарна зала г-н Сидеров искаше включването на точка за изслушване на премиера Борисов, на военния министър, на външния министър – да дойдат да обяснят какво точно е станало на тези преговори. Какво по-нормално и ние, и обществеността да научим, настоя Чуколов.

 

Ние сме категорично против предоставянето на българска територия за НАТО-вска база край Шабла, добави той. Също и срещу мобилизацията. Кой нормален българин ще се изправи срещу държавата, която ни е освободила от турско робство? Но пък същевременно виждаме, че нашите управници стриктно изпълняват всичко, което им се нареди от правителствата на тези тримата, които посочих преди малко. За съжаление нищо от това няма да е полза за България, заключи депутатът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 97| 8579 |23.01.2015 Местан бесен от изолацията, закани се да съди България . 39| 15656 |21.01.2015 Само във Фрог: Лазаров виси на косъм заради „Южен поток” . 8| 5875 |14.01.2015 Свиленски пред Фрог: Московски обеща да върне 40 млн. в БДЖ . 23| 9067 |07.01.2015 Социологът Е. Славкова за Фрог: "Заплахата" ДПС капсулира коалицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads