Реклама / Ads
21| 6701 |29.01.2015 АКТУАЛНО

Каролев: ЕРП-тата не крадат клета майка България

.
Владимир Каролев
Такива думи показват пълната немощ на Борисов, стенограмата издава страх, ако той има някаква информация, че умишлено е бил свален предния път, трябва да каже от кого и защо е бил свален, заяви по НТВ Мария Капон по повод подозренията на премиера, че сметките за ток от Енерго Про този месец са неслучайно завишени. Нека каже докрай изреченията, които вчера е премълчал - днес зависим ли е от тези хора, настоя тя.
 
Теории на конспирациите аз не тълкувам, напомням, че протестите във Варна започнаха от самозапалването на един човек, който протестираше срещу кмета на Варна и оттам тръгна популизмът, каза по темата икономистът Владимир Каролев. ЕРП-тата фактури не издават, поясни той и каза, че нарушения този път имало само в Енерго Про, чийто софтуеър издал не двойни фактури с надписване, а две фактури. Електромерите се контролират не от компаниите, а от държавен метрологичен институт. Каролев даде пример със себе си и каза, че като не му работи електромера, вика не ЧЕЗ, а държавна компания.

Каролев каза, че тези компании не са дошли да крадат клета майка България, защото бизнесът им тук бил съвсем ограничен, за разлика от други страни.

Капон каза, че било абсолютно популистко да се говори за намаляване или увеличаване на цените. Ако не говорим за енергийна борса и за това, какво трябва да се случи в енергетиката като цяло, няма как да се оправят нещата, добави тя.

Само 8% от цената на тока отиват в ЕРП-тата, останалите 92% влизат в различни държавни компании. Скъпият ток е причината за високите сметки, обществото субсидира заводски елцентрали и ВЕИ централи, заяви още Каролев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 11255 |14.04.2014 Проверете дали партии крадат данните ви . 52| 11536 |19.03.2014 Министър Стойнев: Не съм говорил за национализация на ЕРП-тата . 26| 24686 |18.02.2013 Кой монополизира ЕРП-тата?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads