Реклама / Ads
20| 15660 |10.02.2015 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Разпечатка „Алфа” показва кой бърка незаконно в системите на службите

.
Разпечатка „Алфа”. Така се казва проверката за незаконно влизане в информационните системи на службите за сигурност. Предполага се, че подобна проверка е изкарала на яве и скандалната разработка „Червеи”. Както Фрог ви информира, чрез нея от МВР е изтекла секретна информация за лица, разработки, акции с партньорски служби и пр. към определен политико-мафиотски кръг.
 
Въпросната разпечатка „Алфа” по правило се прави по нареждане на шефа на отдел „Координация и информационно-аналитична дейност” и то когато има съмнения за нерегламентиран достъп. Тя е с гриф „Секретно”. Целта е да се види кой от служителите на МВР и ДАНС е влизал в масивите и с каква цел. В службите на практика се използват различни системи. Една от тях е т. нар. БДС, съдържаща информация за документите за самоличност на лицата. Друга, наречена СКРЕЧ пък съдържа статистическите листове за влизане и излизане от България. С нея може да се проследи и кои граждани са били в обкръжението на проследяваното лице. Има и система, която показва дали даден човек има криминални регистрации, бил ли е осъждан и т. н.  До тези масиви достъп реално имат много служители на МВР и ДАНС, особено в оперативните звена, като влизането в тях става с индивидуални пароли. Преди няколко години чрез разпечатка „Алфа” стана ясно, че много служителки на МВР, пленени от харизмата на бившия главен секретар Бойко Борисов, са проверявали кога и къде е роден. Вътрешна проверка тогава установи, че интересът на жените от цяла България е бил продиктуван изцяло от лични симпатии към Борисов. Това, обаче не им помогна кой знае колко и те бяха уволнени.

Най-строго пазената система е т. н. „Симба”. В нея се съдържа информация за всички лица, протекли по разработки, както и техните взаимовръзки по отделни направления-наркотици, контрабанда, трафик на хора, проституция, показни убийства и т. н. Тази система е „пълнена” с години наред от антимафиоти в ГДБОП, като тя се счита за най-сериозното достижение в стратегическия анализ на престъпността. До нея с лека ръка, обаче се докопали служителите от родното ФБР, след като беше приет закона „Бисеров-Йовчев”, с който ГДБОП беше претопена в ДАНС. Подобна система на „Симба” има и в МВР, но тя носи по тривиално име-стратегически анализ и за разлика от първата е доста по-постна. В „Симбата”, както я наричат антимафиотите, се съдържат най-големите тайни за престъпния свят и именно в нея се крие разковничето за политико- олигархическите зависимости. В "Сигма" се крият и истинските причини за най-големите скандали, които разтърсват държавата от десетина години. Оказва се , че именно подобни чувствителни системи са представлявали интерес за разработката „Червеи”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 27871 |27.01.2015 Първо във Фрог: Подозират, че Веско Жеков е предал Черния Роди на МВР . 44| 27187 |20.01.2015 Само във Фрог: Сертов е разпитван в US-база в Лариса . 15| 13795 |13.01.2015 Първо във Фрог: Спипаха крадците, задигнали колата на зам.-главния прокурор . 27| 24308 |12.01.2015 Потвърждава се новината на Фрог: Сертов е свързан с корабна далавера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads