Реклама / Ads
21| 6155 |11.02.2015 НОВИНИ

Ненчев: Над 400 пъти Русия е нарушила въздушното пространство през 2014 г.

.
Министърът на отбраната Николай Ненчев
Чуват се различни цифри за броя на танковете от НАТО, които ще пристигнат у нас, защото това ще се случи в рамките на няколко различни учения.
 
Това уточни министърът на отбраната Николай Ненчев в сутрешния блок на БНТ. Една част от ученията ще се проведат през март-април, а другата септември-октомври. „Няма нищо обезпокоително в това”, успокои той.

„Знаете ли, че Русия е нарушавала въздушното пространство на партньорските държави, включително и България над 400 пъти миналата година?”, попита Ненчев. Той обясни, че на теория има възможност страната ни да откаже на НАТО, но това би било много опасно. Според него, коментарите у нас по темата целят търсенето на някакъв тип интрига.

„В НАТО внезапни учения няма, както прави Русия”, обясни министърът. Предстоящите учения у нас са планирани в средата на миналата година.

„Няма нищо обезпокоително. Тези обучения са на страницата на Алианса и всеки може да се запознае с тях”, каза Ненчев. По думите на Ненчев, по време на въпросните натовски учения в страната до края на годината ще влязат 14-15 танка. Той изтъкна, че за нас е добре да има обучение тук, което ще се отрази добре на българските военни. Те ще могат да трупат опит и знания, което ще е полезно предвид орязания бюджет за отбрана.

Министърът на отбраната заяви, че не е постъпвало искане България да участва в мисии в Украйна. „Ние сме в съюзни отношения с по-добрата част от този свят”, смята той.

Ненчев категорично отхвърли твърденията на лидера на „Атака” Волен Сидеров, че в момента се провежда мобилизация. „Не само че не е прав, той е виновен за истерията и тази несигурност, която се насажда. Няма никакви ядрени площадки, никакви щабове, никакви центрове”, заяви той. „Това е една истерия, която очевидно им за цел да дестабилизира обществения живот в страната”, допълни министърът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5698 |10.02.2015 Патрушев: САЩ искат да разчленят Русия . 21| 4911 |09.02.2015 БСП: „С Европа, но никога против Русия!" . 16| 4449 |08.02.2015 Турция и Русия очертаха маршрута на новия газопровод . 14| 4593 |08.02.2015 Н. Ненчев: Координационният център на НАТО ще се състои от 40 души

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads