Реклама / Ads
5| 7571 |17.02.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

VIVACOM защитава потребителите, осигурява им качествени и достъпни таблети

.
Във връзка с обявеното днес решение на Комисията за защита на конкуренцията да санкционира предлагане на таблети на цени по-ниски от стойността им, VIVACOM заявява несъгласието си с взетото решение и ще го обжалва.
 
Решението на КЗК лишава българските потребители от достъп до таблети на достъпни цени. Забранява се едно от най-големите предимства на пакетното предлагане на услуги – комбиниране на устройства с абонаментен план на изгодна цена. Това е обичайна и установена от години практика както в България, така и в страните от ЕС. Неясно остава и отражението върху другите мобилни оператори в страната – по логиката на Комисията те също ще трябва да променят своята търговска политика. От взетото от КЗК решение полза няма да имат нито крайните потребители, които ще трябва да плащат повече, нито самият бизнес в лицето на мобилните оператори. 

В много държави от Европейския съюз може да се купи таблет или телефон само за едно евро, ако е комбиниран с мобилен план или мобилен интернет. КЗК се изправя срещу начина на функциониране на пазара и европейската практика, които са в полза на потребителите. В рамките на закона VIVACOM е давала възможност на потребителите да комбинират таблет или телефон на достъпна цена с подходящ тарифен план, като спестяват пари. Компанията желае да продължи тази практика, която намира за позитивна и клиентски ориентирана.

VIVACOM ще обжалва решението на КЗК с цел да защити основната си политика към потребителите - да предлага най-добрия избор от качествени продукти и услуги на достъпни цени.

 

МАЛЪК КОМЕНТАР: Тъкмо мечтата на потребителите за евтини телефони и таблети почна да се сбъдва и веднага се появи Торбалан, т.е. КЗК. В желанието си да играе ролята на башибозук на пазара, комисията глоби оператор, който продава евтини и добри таблети. Всъщност ударът е срещу компанията, която не се поддава на опитите да бъде певзета от криминални типове, пратени от #КОЙ. Това е нейният грях. Другите компании обаче да не злорадстват, защото апетитът на злото отдавна е доказал своята ненаситност и не се зное, в кой ден и час ще зине да погълне и тях. Какво значат тук някакви си европейски и световни практики... Тях КЗК ги хапва на закуста.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 12046 |31.10.2012 Покупката на VIVACOM вече е факт . 0| 9514 |26.07.2012 Стажанти на VIVACOM облагородиха района около Симеоновските езера . 0| 13972 |20.06.2012 Доброволците на VIVACOM Cares маркираха част от екопътеката Ком – Емине . 0| 6670 |19.12.2011 VIVACOM с награда за уникален за България проект

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads