Реклама / Ads
1| 6745 |24.02.2015 МИСТЕРИИ

Български фотографи заснеха лунни пейзажи

.
Снимка от луната
Група български фотографи заснеха уникални лунни пейзажи. В продължение на 6 дни нашите фотографите снимаха неповторимата природа на канарския остров Лансароте, която изключително много наподобява релефа на Луната. „Лансароте е Луната на Земята“, категорични са фотографите. Снимките им спират дъха, на всеки, който ги види. Не случайно Лансароте е мястото, където астронавтите от Аполо 17 са правили тренировките си преди да излетят за Луната.
 
„Лансароте е едно от най-фотогеничните места, които съм снимал“, казва водачът на експедицията преподавателят по фотография в Great Photo Art Петър Чолаков. Той и неговите курсисти са обиколили целия остров в набелязване на най-добрите гледни точки за снимки. И снимките определено са се получили страхотно. През май тази година българските фотографи ще покажат творбите си в изложба. Експедицията, както и изложбата се организират от фотографската агенция на Петър Чолаков Great Photo Art. Организаторите се впечатлени от огромния интерес, който са предизвикали снимките на Петър и неговите курсисти, затова обещават да направят още една такава експедиция през есента. В нея може да участва всеки любител или професионален фотограф.



Лансароте е най-старият канарски остров. В миналото е бил зелен, като останалите канарски острови, но през 18 век вулканите избухват и гореща лава залива целия остров. Населението е евакуирано в Куба и Латинска Америка. След като вулканите утихват островът е заселен отново. Но той вече не е същият. Пейзажът е лунен.
„Гледките там са неописуемо красиви. Вулканите са червени, оранжеви, зелени, сиви, сини, черни – уникална смесица от цветове в пустошта. Това е изумителното на Лансароте – на този остров по неповторим начин се слива зеленината с абсолютната пустош и в това има нещо толкова красиво и романтично“, разказва Петър Чолаков.
Любопитен е фактът, че Лансароте е известен като Островът на 100-те вулкана. В действително обаче те са над 300. Най-красивата вулканична система на острова е Тиманфая, превърната в национален парк.
 
„Островът е като друга планета. Нищо там не е такова каквото сме свикнали да го виждаме. Например, лозята. Лозята в Лансароте представляват огромни кръгове, вкопани в черната вулканична почва. Приличат на кръгове оставени от космически кораб“, разказва още Петър Чолаков. „Крайбрежието е уникално. Зелена глинеста почва се слива с червена вулканична пръст и черен пясък. Това не може да се опише с думи. Трябва да се види“, допълва още Чолаков.

Елена Петкова
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 29753 |17.12.2014 Фолксваген откри български ген в Африка - туарегите . 5| 6498 |09.06.2014 Уникално! Български нановлакна свързват Земята с Луната . 7| 16371 |07.03.2014 Скрити символи в българските левове ни носят беди . 6| 11590 |08.01.2013 Българскитe служби и Чаплин замесени със самозапалилата се българка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads