Реклама / Ads
14| 5633 |25.02.2015 ПОЛИТИКА

И. Илиев за Фрог: Не разбрах логиката на Радан Кънев при гласуването на заема

.
Илия Илиев
Лично аз не можах да разбера каква е логиката на Радан Кънев, който не подкрепи заема на първо, а чак на второ четене. Това каза пред Фрог нюз депутатът Илия Илиев от ДПС. Днес партията подкрепи искането за заем от 8 млрд. евро.
 
В Реформаторския блок политиката е много крехка. Това е жалко, защото с подобно мислене и действие страда цялата политическа система. Нека да не забравяме, че именно реформаторите са в управляващото мнозинство. От подобно мислене пати не само кабинетът, но и държавността, обясни той.

Илия Илиев отхвърли твърденията, че в залата е имало пазаруване на гласове. Колегите, които се занимават с финансовата политика поставиха редица въпроси, свързани с този заем. Министър Владислав Горанов даде някои разяснения. Стана ясно, че има промяна в бюджета, който ще се изразходва с два милиарда лева по-малко. След като чухме това и някои други аргументи, групата се обедини около решението, че ще подкрепи заема. В крайна сметка държавата не може да продължи да работи без този заем. Премиерът Бойко Борисов каза, че става дума за наследени плащания, които трябва да се изчистват като задължения. Финансовите експерти също казаха, че държавата не може да продължава да работи, ако не се пристъпи към този дълг. Ще ви призная, че в групата имаше много въпроси и разисквания. Всеки си каза мнението и всичко мина прозрачно. Никой не ни е предлагал никакви пари, разсмя се той.

На въпрос дали както казват БСП вече има коалиция „4+”, Илиев обясни: Не, не става дума за никаква коалиция. Вижте, има някои неща в държавата, които са надпартийни. Премиерът каза, че ако този заем не бъде взет, държавата ще фалира, а кабинетът ще подаде оставка. И какво следва след това? Още по-голяма разруха за страната. Има неща, които трябва да се гледат в интерес на обществото и държавността. Мисля, че днешният акт доказа, че можем да постъпваме точно така.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 9203 |24.02.2015 Адв. Хаджигенов за Фрог: Вл. Янева е бушон на КОЙ . 18| 7666 |18.02.2015 А. Христова за Фрог: За 100-те дни в образованието – пиша 2 и половина . 91| 6811 |11.02.2015 В. Енчев за Фрог: Да! Правим българската СИРИЗА! . 125| 8375 |28.01.2015 Чуколов за Фрог: България се готви за война с Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads