Реклама / Ads
21| 6416 |26.02.2015 СВЯТ

Рейтингът на Путин в Русия литна още нагоре

.
Владимир Путин
Дейността на Владимир Путин като президент на Русия има одобрението на 86% от руските граждани, като рейтингът на държавния глава е с един процент по-висок от този през януари, съобщи Интерфакс, цитиран от "Фокус".
 

 Недоволните от работата на президента в момента са 13%. Дейността на премиера Дмитрий Медведев както и преди месец е одобрена от 64% от гражданите. Неодобрението към него е 34%, или с 1% по-малко от януари.

 

Като цяло, от работата на руското правителство са доволни 60% от гражданите на Русия, а от дейността на Държавната дума - 50%.

 

По данни от изследването 63% от респондентите одобряват дейността на губернаторите на областите, в които живеят, а 35% не са доволни от дейността на местните управници.

 

Политиката на Владимир Путин по издигането авторитета на Русия по цял свят го прави победител в очите на хората, пък смята Алистър Кембъл, британският журналист, водещ, политически сътрудник и бивш директор на стратегическите комуникации на кабинета на Тони Блеър между 1997 и 2003 г. Кембъл разказва в интервю за CNBC за новата си книга.

 

"Интересно е, че когато обсъждахме с издателя чии имена трябва да бъдат на корицата на книгата, то на първо място бе Владимир Путин, защото харесва ли му на някой това, или не, но той е победителят", казва Кембъл.

 

В книгата си той описва история, която станала по време на срещата на Г20 в Брисбейн. Руският лидер тогава не останал на заключителната вечеря и заявил: "Аз съм единственият човек в тази стая, който има стратегия, а всички вие сте тактици". Именно това го откроява сред другите политически дейци, коментира авторът на книгата.

 

"Смятам, че неговата цел и неговата стратегия са да върне руската мощ и руската сила. И той се стреми да отиде колкото се може по-далеч в реализирането им", смята Кембъл.

 

Според него Ангела Меркел е другият голям политик, който има своя стратегия, а при Барак Обама е била добра предизборната програма, но само това не било достатъчно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6564 |25.02.2015 Сенатор Мърфи: Русия марширува в Сърбия и на Балканите . 15| 6302 |24.02.2015 „Гласът на Америка“: България е бойно поле в енергийната война на САЩ и Русия . 5| 5677 |23.02.2015 Камерън заплаши Русия с нови санкции . 1| 4918 |23.02.2015 Външните министри на Русия, Украйна, Франция и Германия се събират в Париж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads