Реклама / Ads
13| 7426 |27.02.2015 НОВИНИ

Фрог научи: Бившият шеф на бургаската полиция няма да е главсек на МВР

.
Милен Димитров
Бившият шеф на ОДМВР-Бургас Милен Димитров не е сред номинираните за главен секретар на МВР, както се твърди в много медии. Това научи Фрог нюз от високопоставени полицейски източници.
 
Преди седмица Милен Димитров разкри пред комисията по вътрешен ред и сигурност в парламента, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров от него е научил за нередностите около разработката „Червеи” и то в момент, когато тя е била на ход. Вместо да се намеси и да спре безобразията Лазаров само му казал: Изпълнявай това, което ти казва министърът!, визирайки Цветлин Йовчев. Милен Димитров прояви завидна смелост и разказа за схемата, по която от ДАНС са влизали в сървърите с информация за криминалните регистрации. В момента Милен Димитров е извън редиците на МВР, тъй като е бил уволнени впоследствие от Йовчев. Мъжът сега води дела, за да докаже своята невинност.

Вътрешният министър Веселин Вучков обясни в парламента днес, че на 4 март ще предложи своите номинации за главен секретар. На този етап се знае, че те са три. Сред тях е настоящият зам.-главен секретар на МВР Георги Костов, за който много лобирала определена политическа сила. Има данни, че единият от предложените не се ползва с уважение в професионалните среди, заради многобройните си гафове. "Продължавам да държа на извода, че най-късно до 4 март трябва да стартира процедура. Ще направя предложение тогава за главен секретар на МВР. Най-добре за цялата система и общество е това да е лице, което е преминало поетапна кариера на развитие, ръководил е по-малки, по-големи мащаби от хора, за да вдъхва доверие към системата. На дискусията на Министерски съвет ще кажа моите предложения. Сега не искам предварително да казвам върху кои имена мисля", уточни вътрешният министър.

Голяма част от депутатите настръхнали, след като разбрали от свои източници, че за зам.-шеф на Главна дирекция „Национална полиция” е предложен Тодор Гребенаров, който преди броени дни беше назначен за оперативен помощник на главния секретар Светлозар Лазаров. Преди това оглавяваше охранителна полиция, а звездата му изгря по времето на Цветлин Йовчев, защото тогава беше издигнат от него до шеф на националната полиция. Вучков, обаче уверил бившите си колеги от парламента, че не е издал подобна заповед за кариерно израстване на Гребенаров и няма намерение да го прави. Интригите около настоящите и очаквани назначения в МВР са стигнало своя връх. Усилено се говори, че КОЙ се опитва да казва кой ще „кара влака” в службите за сигурност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 10637 |27.02.2015 Фрог научи: Шефът на ФБР идва заради Сертов . 9| 5982 |26.02.2015 А. Имамов пред Фрог: Горанов скри важна информация за дълга . 15| 5691 |26.02.2015 А. Бабикян за Фрог: Няма АБВ без Първанов . 15| 18424 |26.02.2015 Само във Фрог: Шаш във Военна полиция, кастрят заплатите за баба Марта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads