Реклама / Ads
5| 12495 |27.02.2015 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Убийството на Боби Белята свързано с екзекуцията на бизнесмен?

.
Боби Белята
Убийството на Борислав Борисов-Боби Белята е свързано с напрежение между групите на Христофорос Аманатидис Таки и Златко Баретата, както и с екзекуцията на бизнесмен от Свиленград. Това научи Фрог нюз от разследващи.
 
Причината за конфликта е свързан с надмощие в бизнес, който се върти на граничните пунктове. Противоречието на двете групи стигна първия си пик на 20 март 2013 г. Тогава в столичния кв. „Редута” беше ликвидиран Стойчо Стоилов. От години той се занимавал с внос на плодове и зеленчуци и заедно със съдружника си Росен имали намерение да се възползват от благата на лаборатория за изследване. Опонентите им, обаче направили капан на Стоилов, като му пратили няколко яки биячи да го причакат пред дома му в столичния квартал „Редута”. След множество удари и пробождания Стойчо останал жив, но за малко. Лекарите не могли да спасят живота му. И до сега убийците не са задържани.
Според ченгета първият грандиозен сблъсък между бандите станал на 29 януари 2013 г. Тогава Баретата беше прострелян пред Съдебната палата, отивайки на дело. Той беше тежко ранен и едва не загуби живота си.

Предполага се, че като дясна ръка на Таки, Боби Белята стриктно изпълнявал неговите инструкции. След изчезването на Христофорос Аманатидис, Белята отишъл за известно време в Германия, където уж се отдал на любовта си към автомобилните състезания. Щом се върнал, пак започнал да печели от дрога, твърдят ченгетата. Не е тайна, че по това време той се развел с жена си Здравка. Предполага се, че раздалата им е била фиктивна, за да може да опазят имуществото си. Познати на семейството казват, че двамата се взели след голяма и бурна любов. От брака си имат двама сина - на 8 и 12 години.

Криминалистите предполагат, че убийците са извикали на среща Борислав и са му устроили капан. Тялото му е намерено на 100 метра от колата. Цялото е било надупчено с около 15 куршума, пратени в главата и тялото му.

Още миналото лято Фрог съобщи за конфликт между групите на Таки и Златко Баретата. Вижте повече за това.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 38202 |24.02.2015 Само във Фрог: Потвърдено, ФБР разследва Сертов за кораби с дрога . 20| 15685 |10.02.2015 Само във Фрог: Разпечатка „Алфа” показва кой бърка незаконно в системите на службите . 15| 27925 |27.01.2015 Първо във Фрог: Подозират, че Веско Жеков е предал Черния Роди на МВР . 44| 27210 |20.01.2015 Само във Фрог: Сертов е разпитван в US-база в Лариса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads