Реклама / Ads
29| 5062 |27.02.2015 НОВИНИ

Румяна Бъчварова: Защо да обясняваме за заема?! Всеки сам да се интересува

.
Румяна Бъчварова
Не си представяхме, че процесът за заема трябва да протича в лекционен формат. Мислехме, че който иска да знае за заема, ще се интересува, така обясни в „Панорама” вицепремиерът Румяна Бъчварова необявяването до последно на заема от 16 милиарда лева.
 

Попитана как гледа на оставката на Георги Първанов като лидер на АБВ, Бъчварова отговори: Не ме притеснява оставката на Първанов. Тя показва състоянието на АБВ.

 

Бъчварова изрази опасение, че има опасност времето на правителството да изтече в убеждаване. „Времето за реформи е кратко. Един мандат е малко. Имаме 2 ключови реформа, които трябва да променят средата – съдебната и административната. Здравната и образователната също са важни”, каза заместничката на Бойко Борисов.

 

Местните избори не трябва да се обвързват с правителството. Дано да не са препъни камък и да доведат до земетресение, изрази опасение Бъчварова.

 

Михаил Миков, който също бе гост на предаването, взе отношение по темата за заема. Той заяви, че всяка година ще се гласуват бюджетни дефицити. „Голяма част от тези 16 милиарди няма да влязат в Европа. С този дълг се получа разместване на пластове между вътрешен и външен дълг”, уверен е Миков.

 

Бъчварова не се съгласи с него и отправи упрек: Миков, не давате отговор защо ни се налага да приемем такава мярка?(заема от 16 милиарда) Той е генериран от субсидиите за тока,  от ....  Отказвате да си платите дълговете.

 

Може би заемът е генериран от времето на Тодор Живков! , отвърна й саркастично Миков.

 

Светна ми лампичката, че партньорите ни трябва да се научат да комуникират. Светна ми лампичка, че ДПС, които не искат заема, в последния момент, го подкрепят, взе отношение в разговора за заема Красимир Каракачанов от „Патриотичния фронт”.

 

Да, този дълг е за покриване на стари задължения. Но ако приемем, че от тези 16 милиарда 10 са за дългове, какво ще се правят с останалите пари! Ще отидат не за реформи. 

 

Ние вместо да се опитаме да запушим дупките, изтичат пари в гетата, изтичат от социалната сфера, всички знаем, че от слабия контрол на митниците се губят милиарди. Ако понапънем гайките можехме да не вземем 16 милиарда, а по-малко.

Нищо не налага това гласуване да стане в сряда, а не след 3 месеца. 4- 5 милиарда да ги насочим към реалната икономика, завърши Каракачанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4965 |27.02.2015 Румяна Тодорова: Москов ще се справи, ако му позволят . 34| 5178 |23.02.2015 Румяна Бъчварова: Заемът е безалтернативен . 6| 5597 |23.02.2015 Лазаров невнятен защо е уволнен шефът на "Криминална полиция" . 1| 4497 |20.02.2015 Румяна Тодорова остава шеф на НЗОК до новия избор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads