Реклама / Ads
45| 12584 |01.03.2015 МИСТЕРИИ

Жената на Луканов: Добрев отнесе тайната за убийството

.
Жената на Андрей Луканов Лилия Герасимова Източник: bTV
Преди 90-та г. живях в облаците. След това започнах да живея нормално като всички българи. Често съм разтрисана от депресии. Андрей ми каза, че няма да се занимава с политика, но не удържа на думата си. Постоянно усещах заплахата срещу него. Разбира се, че имахме усещането, че ни следят. Той често казваше, че няма да се посвенят да го убият. Но не ни го повтаряше, не искаше да ни плаши. Той не беше страхлив човек.
 
Това каза жената на Андрей Луканов Лилия Герасимова пред бТВ.

Сутринта, в деня на убийството му, когато е и рожденият ден на Герасимова, 2 октомври, се събудили по-рано от обичайното, а катеричка се била провиснала на прозореца им. Луканов станал, за да подготви пържени яйца на „момичетата си“ – жена си и дъщеря си. Телефонът постоянно звънял. Наложило му се да тръгне по-рано от обичайното. Бил толкова зает, че се извинил на жена си, че няма да може да й купи цветя. „Щом отида до гроба му, се появява винаги катеричка. Той сякаш е до нас.“

Андрей Луканов излиза към дома си, за да отиде към тогавашната си работа - Топ енерджи, в компанията на своя шофьор - Веско. Той слезе и в това време започна да звъни отдолу домофонът. Веско каза: „Викайте полиция, викайте бърза помощ”. Аз излязох от стаята на Карло, която гледа към „Латинка”, и видях го долу да лежи и ми стана ясно. Но, за да не травмирам Ани, ние бяхме двете, казвам: „Ани, стреляли са по баща ти. Давай бързо, слизаме долу”. И вече имаше милиционер, полицай, който каза: „Не го докосвайте. Не го пипайте”. И затова не ми е приятно да минавам покрай „Латинка”.

Имаше еднакъв брой врагове, както на Позитано, така и от СДС. За убийството му те си подадоха ръце. Той предвиди зърнената криза по Виденово време, предупреждаваше за фалитите на банките, каза Герасимова.

19 години след убийството на Луканов виновни няма. И петимата разследвани са  оправдани окончателно. Съпругата му знае, че той е имал врагове и отляво, и отдясно, но само може да гадае.

Те ни канеха да участваме в процеса и аз отказах, защото следите тръгнаха към не да бъде политически процес, а да бъде свързан с икономиката. Тук трябва някой сърцат човек да се разрови наново. И тогава истината ще изплува. Аз съм готова да му съдействам, ако не ми посегнат и на мен. Аз мисля, че има хора, които много добре знаят за какво става въпрос, каза Герасимова.

Добрев (Николай Добрев - б.р.) отнесе със себе си истината за убийството на Луканов, убедена е Герасимова. Два дни преди това Андрей е бил при него да го предупреди. Самият Добрев в деня на убийството, когато ви казвам, че се събраха, от някъде донесоха някаква маса. Откъде я докараха не знам и се събраха като на щаб на улицата. И аз отивам при него и казвам: „Викайте линейка”. Те ме пратиха горе да сваля чаршаф да го покрият. Толкова бяха онемели. Той не ме виждаше. Просто все едно, че гледаше през мен. Една дума не пророни този човек .

Луканов нямаше отношение към парите, каза още Герасимова. Всичко, което имам тук, аз съм го събирала. Най-голямата обида, която ми е нанасял той е като ми казваше, че съм вещоманка. И до ден днешен ми тежи. Сърдя му се, че съм вещоманка. Защото ако ни види сега от някъде, няма да бъде много щастлив.
Не, нямахме спестявания. Имах само моите спестявания. От него нямам и стотинка. Но кой ще ми повярва на това?

Относно критиките към управлението на съпруга ѝ - изнасянето на държавен капитал във външнотърговски дружества, раздаването на така наречените куфарчета, за Лилия са затворена тема. Според нея тя никога не е била реална.

Това са такива измишльотини. Такива измишльотини, че не ми се говори за това. Лично го питах възмутена защо купува Илия Павлов „Балкан турист”. Той само се обърна и каза: „Какво искаш? Американска офшорка ли да го купи за два лева?”.

Никога не съм била Луканова, не  сключихме сватба в истинския смисъл. Доста време ме ухажва. Всичко започна като приятелство първо. Той самият ми казваше: „Не се страхувам, че можеш да ми изневериш, защото не можеш да намериш такъв мъж като мен”. Беше самоуверен, много. Искаше да има четири деца. Жалко, че сега не може да се радва на внуците си, завърши Герасимова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8962 |27.02.2015 Съдия от СГС: Защо Желявска и Крънчева не подават оставки? . 48| 19547 |26.02.2015 Невероятно! Българка с по-високо IQ от Айнщайн . 1| 6759 |24.02.2015 Български фотографи заснеха лунни пейзажи . 4| 9850 |24.02.2015 Шаран с 2 усти шашка учени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads