Реклама / Ads
51| 5121 |03.03.2015 НОВИНИ

Борисов: 137 години по-късно, българите се нуждаем от смирение и единение

.
Бойко Борисов
Министър-председателят Бойко Борисов отправи поздравителен адрес по случай Националния празник – 3-ти март, съобщиха от правителствената информационна служба. “Уважаеми българи, Приемете моите поздравления по случай 137-та годишнина от Освобождението на България.
 
На днешния ден през 1878 година в Сан Стефано, две имеперии – Руската и Османската, сключват предварителен мирен договор, една от клаузите на който е създаването на Княжество България. С този акт българите връщаме своята държавност след близо 5 века чуждо управление.

Свободата ни обаче не идва даром. Тя е резултат от смелостта, дързостта и пролятата кръв на хилядите български възрожденци, които организират широка национална съпротива, провеждат десетки въстания, с които в крайна сметка предизвикват Руско-турската война, и не на последно място – взимат решително участие във войната като опълченци. Затова, 3 март е събирателен символ както на свободата на България, така и на храбростта на всички онези наши прадеди, които пожертваха живота си, за да извоюват свободата ни”, се посочва в поздравителния адрес. “Днес, 137 години по-късно, българите се нуждаем повече от всякога от смирение и единение. Уверен съм, че само ако започнем да работим заедно за постигане на националните приоритети, ще успеем да променим съдбата си и да постигнем целите, които като нация си поставяме. Примерът от българското Възраждане ни показва, че сме народ, способен да промени хода на историята, стига да имаме ясна кауза. Нека и на днешния 3 март да склоним глава пред подвига на хората, които загинаха, за да живеем ние като свободни граждани. Но да не забравяме и завета на Васил Левски, че в свободна България, всички граждани, независимо от техния етнически и религиозен произход, ще се подчиняваме на един закон и ще бъдем равноправни. Свободата е право, но и отговорност. Затова, 137 години след онзи исторически 3 март, трябва ясно да поемем отговорността си към нашите деди и да превърнем родината си в онази просперираща европейска държава, в името на която те пожертваха живота си. Пожелавам ви много храброст и силен дух. Бъдете горди от това, че сте българи и винаги помнете онези хора, на които дължим свободата си.Честит Национален празник”, се посочва още в поздравителния адрес на Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5216 |24.02.2015 Борисов: Ако се докаже вината на ген. Тонев - напуска ГЕРБ . 8| 5227 |19.02.2015 Лекарка от ТЕЛК в затвора за 6 години . 2| 4538 |19.02.2015 Концепция вдига средната възраст на българина до 81 години . 0| 4536 |17.02.2015 Донорите у нас са се увеличили 10 пъти за две години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads