Реклама / Ads
27| 5949 |04.03.2015 НОВИНИ

Нейнски: Заплаха за България от Русия винаги е имало

.
Бившият министър на външните работи Надежда Нейнски Източник: Булфото
Русия няма да подобри имиджа си сред международните й партньори на база на това, което се случи в Москва. Подобно убийство пред портите на Кремъл показва, че в Русия всичко може да се случи с някой, който не е съгласен с позицията на официалната власт.
 
Това каза бившият министър на външните работи Надежда Нейнски по повод убийството на руския опозиционер Борис Немцов в сутрешния блок на БНТ. По думите й, трябва да бъде допуснат международни наблюдатели при разследването на убийството. Тя обаче се съмнява, че това ще бъде направено.

Самият факт, че руските власти не допуснаха някои политически лидери на погребението, показва още веднъж, че те не могат да се освободят от старите си рефлекси, с което само засилват подозренията, че по някакъв начин са свързани с престъплението, каза Нейнски.

Ако Русия се страхува, че присъствието на един европейски лидер ще катализира настроенията срещу властта, значи те са ескалирали толкова много, че е нужна само една искра, за да подпали недоволството. Отсъствието на някои опозиционни лидери – най-вероятно от страх за живота си, показва, че мракобесието и страхът наистина са завладели Русия, коментира Нейнски.

Русия реално се самоизолира. Санкциите влияят изключително много на икономиката й. Това влошаване на икономическото положение рано или късно неминуемо ще повлияе върху хората в Русия. А Путин се страхува най-много да не загуби подкрепата на руснаците. Голямата заплаха за властта в Кремъл е заплахата за стандарта на живот на хората в Русия, заяви Надежда Нейнски.

Според бившия външен министър винаги е съществувала заплаха за България от Русия. Включването ни в общата система за сигурност ни дава много повече възможности да търси подкрепа от своите съюзници. Членството ни в НАТО и в Европейския съюз не търси конфронтация с Русия, а допълнителни гаранции за сигурност. България е взела своето решение за членство в ЕС и НАТО напълно доброволно.

Вземането на решения в тези общности е нормално да бъдат споделени от всички в тях. Тези решения не са някакви капризи, а се вземат, за да гарантират сигурността на държавите членки, каза още бившият министър на външните работи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4407 |04.03.2015 САЩ подготвят по-сериозно военно присъствие в България . 22| 6171 |03.03.2015 И вдовицата на Самоковеца осъди България в Страсбург . 35| 4735 |03.03.2015 Обама поздрави България за 3 март чрез Джон Кери . 6| 4712 |02.03.2015 Б. Димитров: България е трета по културно-исторически ценности в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads