Реклама / Ads
18| 6418 |04.03.2015 НОВИНИ

Андреев: Скандално е присъствието на руски политици на митинг на Атака

.
Бившият председател на Комисията по досиетата и депутат от ГЕРБ Методи Андреев
Абсурдно е който и да било да купи ДПС. Затова е смешно да се твърди, че ГЕРБ го е сторил. ДПС натрупа толкова много пари през всичките години, че това е невъзможно за когото и да е било. Това, че ДПС се извъртя в последния момент и подкрепи дълга, си е техен проблем, не на управляващата коалиция.
 
Това коментира Методи Андреев от ГЕРБ в сутрешния блок на Нова тв. Той припомни речта на финансовия министър и как той в 45-минутната си реч е описал какво точно трябва да направи България в следващите години. Според него това е довело ДПС да подкрепи предложението страната ни да вземе дълг. Депутатът е категоричен обаче, че независимо от станалото ДПС е опозиция на правителството.

Методи Андреев смята, че благодарение на този заем правителството сега ще изкара пълния си мандат. Той поясни, че новият дълг на страната предполага България да има едно стабилно правителство.

Това че, ДПС се е обявило за защита на ромите е пълна демагогия, коментира още той относно новината, че българи са били роми. От ДПС не трябва да правят политики от това, категоричен е Андреев. Той смята, че не е добре нито роми да бият българи, нито българи да бият роми и даде пример, че и роми са били скоро българин, който в последствие е починал. Според Андреев обаче е опасно да се прави политика на база на етнически конфликти.

Политическото присъствие на двама руски граждани - Анатолий Карпов и Роман Худяков, на митинг в България, на който се иска оставката на българското правителство, Методи Андреев определи като политически скандал. Ако са искали да изразят почита си към датата 3 март, е трябвало да присъстват на официалното честване вечерта, смята депутатът. Мястото на руските политици не е на митинга на „Атака“, беше категоричен той.

Андреев припомни как през 2000 година правителството на Иван Костов изгони от България няколко руски граждани, заради опити за политическо влияние в страната. Припомни и писмото, което Владимир Путин изпрати до бившия премиер Симеон Сакскобургготски с посредничеството на бившия главен прокурор Никола Филчев.

"С това писмо се предлагаше сближаване на политиките на България и Русия и постигане на по-тесни връзки. Няколко години по-късно възниква проектът "Атака". Това е ярък случай на политическо инженерство от държава, която не е член на ЕС", обясни ситуацията депутатът.

"Руски флаг се вее в центъра на София. Какво означава това?" - попита Андреев и отново подчерта, че скандалното в присъствието на двамата руски депутати е и искането на оставката на българското правителство. "Ако имат обща идеология, това означава, че "Атака" е техният троянски кон", каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5061 |18.02.2015 Желяз Андреев: Всеки 3-и ученик и 40% от студентите се друсат . 71| 5466 |12.02.2015 Р. Гечев пред Фрог: Скандално! ГЕРБ подправи вота за милиардите . 25| 10705 |05.02.2015 Р. Гечев пред Фрог: Скандално! Всички, без БСП, са срещу родното производство . 10| 5051 |15.01.2015 М. Андреев: ДПС зави към ромите, иска да ги капсулира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads