Реклама / Ads
19| 7450 |04.03.2015 АКТУАЛНО

Кънчо за Борисов: Има шлифер, има и кой да го държи

.
Кънчо Стойчев
На мен ми е страшно чудно дали премиерът е вътре в тези ченгеджийски номера, за които говори, или е извън тази манджа. В случая става въпрос за съвсем друг цирк, а не за ченгеджийницата. Много бързо започна да се забравя как една банка фалира, забравят се скандалите в съдебната система. Това каза по БНТ социологът Кънчо Стойчев, коментирайки приетата оставка на вътрешния министър от премиера.
 
Със сигурност има шлифер, има и кой да го държи, категоричен беше Стойчев. / б.р. припомни думата на премиера Борисов за шлифера по-рано днес/./ Аз се чудя на реформаторите какво правят в това правителството. Те не видяха ли в предишното правителство какво се случи? Сега седят и реват, че не се правят реформи. На тях трябва да им е ясно, че Бойко Борисов е всичко друго, но не и реформатор. Ключовите реформи в България не искат нито една стотинка, а политическа воля. Борисов няма такава воля, категоричен беше социологът.

Президентът Росен Плевнелиев застана на страната на вътрешния министър и се опълчи на премиера. Групата на ДСБ в парламента също е твърдо за смяната на Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев. По-този начин се оформят и създават се две групи за надмощие. Едната е президент, вътрешен министър и ДСБ срещу позицията на премиера, каза Ввалерия Велева, която бе другият гост в студиото.

Според мен позицията на Борисов е абсолютна аргументирана, но оставката на Вучков пък е морален акт. Щом не получаваш подкрепа от министър-председателя, най-нормално е да подадеш оставка. Въпросът е защо това се случи точно днес, при тези важни посещения. Не подкрепям тезата на Борисов за ченгеджийските номера, а се опитвам да размишлявам логически. Премиерът според мен визираше днес Реформаторския блок. Борисов от самото начало се оплаква и намеква, че от РБ се опитват да му извиват ръцете, припомни журналистката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5945 |09.02.2015 Борисов: Ще има арестувани за подслушване . 12| 7019 |13.11.2014 Борисов: Никой не го иска, Искров не подава оставка . 65| 10055 |26.10.2014 Борисов: Иван Искров на съд за КТБ и нов УС на БНБ . 62| 7494 |05.10.2014 Борисов: Най-тежкият сценарий ще е избори преди Коледа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads