Реклама / Ads
5| 4905 |05.03.2015 НОВИНИ

Пепи Еврото напуска съдебната система

.
Петьо Петров - Еврото
Бившият шеф на Столичното следствие Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, е подал молба за напускане на съдебната система, съобщи в началото на заседанието на ВСС главният прокурор Сотир Цацаров.
 
Това съобщи в началото на заседанието на Висшия съдебен съвет Цацаров като уточни, че молбата е депозирана тази сутрин, като в нея е посочено, че той иска да напусне системата, считано от 5 април.

Петров обясни, че мотивите му били лични и решението му няма връзка с проверката, която беше разпоредена от Сотир Цацаров, след решението на ВКС по делото „Цонев, Попов, Сантиров".

Преди месец Константин Симеонов, адвокат на финансиста Тенчо Попов, който заедно с бившия военен министър Николай Цонев и съдия Петър Сантиров беше подсъдим по окончателно приключилото с оправдателни присъди във вторник корупционно дело, предупреди, че Петьо Петров може да бъде обвинен в провокация към подкуп в следващите два месеца, тъй като в този срок изтича давността на престъплението му, установена от три последователни съдебни инстанции.

Преди време последната съдебна инстанция оправда бившия военен министър Николай Цонев, финансиста Пенчо Попов и съдията Петър Сантиров. Те бяха оправдани с мотив, който съдът посочи, че не те са предлагали пари на Петьо Петров, за да „смачка" дело срещу Николай Цонев, а по-скоро той ги е провокирал към подкуп. Проверката все още не приключила или поне медиите не знаят за нейния финал. В телефонен разговор, Петьо Петров каза, че не знае, каква е съдбата й, но не се притеснявал от нищо.

Петров обясни, че решението му да напусне системата било отдавна. По думите му, според социолози и психолози, добре е човек да сменя професията си на 5-6 години, което той сега решил да направи.

Цацаров поиска оставката на Петров да бъде разгледана като допълнителна точка в дневния ред на днешното заседание на ВСС, на което магистратите се очаква да обсъдят и оставката на Ваня Стефанова като зам.-председател на ДАНС. Тя напусна поради несъответствие с изискванията на променения Закон за МВР.

ВСС днес избира административни ръководители и органи на съдебната власт.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5215 |24.02.2015 Борисов: Ако се докаже вината на ген. Тонев - напуска ГЕРБ . 4| 6081 |03.02.2015 Отстраниха Пепи Еврото заради победата на Цонев, Попов и Сантиров . 1| 4573 |16.01.2015 Еврото падна под 1.15 долара . 2| 4893 |16.01.2015 До две години доларът изравнява еврото?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads