Реклама / Ads
0| 6526 |05.03.2015 НОВИНИ

Адв. К. Симеонов за Фрог: Пепи Еврото е сключил сделка с прокуратурата

.
Адвокат Константин Симеонов
Слава Богу, че един кърлеж на съдебната система няма да е вече там. Търсенето на отговорност по отношение на него няма да престане обаче – отговорност не като следовател, а като физическо лице. Ще настояваме прокуратурата да образува досъдебно производство срещу него, коментира пред Фрог нюз адвокат Константин Симеонов напускането на следователя Петър Петров – Пепи Еврото съдебната система.
 

На въпрос дали напускането на следователя не е продиктувано от страх, правозащитникът отговори: „Не смятам, защото отговорността може да я носи и като следовател, и като външен на системата човек. Предполагам, че става въпрос за сделка между него и ръководството на прокуратурата. Пак казвам, че предполагам. Приказките му, че на всеки 5 години човек трябва да си сменя местоработата, са празни".

 

Попитан дали и Роман Василев, който също се прочу с зрелищния арест на Николай Цонев, не трябва да бъде подведен под наказателна отговорност, адвокатът коментира: Арестът, извършен от него, би трябвало да е част от обвинението за причиняване на морални вреди, но не може да се повдигне обвинение по Наказателния кодекс и това не може да го направи прокуратурата. Би могло да се мисли за документни престъпления при изготвяне на исканията за СРС-та. Искал съм от бившия главен прокурор Борис Велчев да ми каже колко обвинителни акта е внесъл Роман Василев като прокурор. Но отговор до ден-днешен не съм получил.

 

За да напусне Пепи Еврото съдебната система нещо му е обещано, убеден е Константинов. Ако проверката продължи до 2 април, нещата са ясни, ако образуват досъдебно производство, пак смятам, че нещо му е обещано.  

 

Припомняме, че Апелативният съд и Върховния съд установиха, че следователят е извършил престъпление и трябва да бъде подведен под наказателна отговорност. Вместо това държавното обвинение реши да прави проверка, чиято давност изтича на 1 април и ще бъде прекратена.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4930 |05.03.2015 Пепи Еврото напуска съдебната система . 4| 4528 |04.03.2015 Симеонов за оставката на Вучков: Ей, голяма работа! . 3| 4752 |04.03.2015 Валери Симеонов за Вучков: А стига бе! . 19| 6062 |28.02.2015 Симеонов: Който гледа порно, за порно говори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads