Реклама / Ads
8| 7894 |05.03.2015 НОВИНИ

Спрягат Димитър Георгиев за главсек на МВР

.
Бившият зам.-министър на МВР Димитър Георгиев
Димитър Георгиев е спряган за главен секретар на МВР, съобщиха за Фрог нюз източници от парламента. Според тях бившият зам.-министър на МВР в първия кабинет на Борисов има реални шансове да стане наследник на Светлозар Лазаров. Според депутати от ГЕРБ, обаче, тази кандидатура не е много сигурна. Този следобед ще се нищят и други предложения.
 
Мнението на повечето народни представители относно оставката на вътрешния министър Веселин Вучков е, че той не е имал търпение за смяната на Лазаров, както и че не е издържал на напрежението. За да бъдеш на този пост се изисква освен морал, и други качества, коментират депутати. Те са категорични, че Вучков е взел сам решението, без да го сподели със съпартийците си. След огласяването на оставката било твърде късно за обратен ход.

Паралелно с официалните позиции на депутатите в парламента „шетат” и конспиративни теории. Една от тях е, че Борисов деликатно е отстранил Вучков като близък на Цветанов. Така е създал възможност да сложи на този пост свой човек, който няма голям опит в сферата на МВР, като това ще му позволи лично той да дирижира събитията във вътрешното ведомство.

Друг слух пък налива вода в мелницата на Бойко Борисов. Според него всичко това било игра между хората на премиера и тези, които стоят зад Цветан Цветанов. Твърди се, че именно Цветанов убедил Вучков да подаде оставка с надеждата, че така по-скоро ще отстрани Лазаров и Писанчев и ще сложи свои верни хора. Борисов обаче се усетил и решил да го закопае с нови ходове, един от които е да сложи Бъчварова на най-високия пост в МВР. Има подозрения, че след вчерашния скандал поляризацията в ГЕРБ ще се задълбочи и конфликтите в партията все по-ясно ще изплуват на повърхността.

Още сутринта обаче лъсна противоречието на управляващите за това какъв трябва да бъде новият шеф на МВР. Румяна Бъчварова заяви в студиото на Нова телевизия, че най-правилно е да се търси човек с профила на Вучков. Тук идва и въпросът дали опитът и квалификацията на Бъчварова са съпоставими с тези на Веселин Вучков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 11114 |26.02.2015 Проф. Борислав Борисов бил Димитър Общи за АБВ . 60| 7898 |12.02.2015 Димитър Иванов: Плевнелиев и Митов са марионетки . 8| 5571 |09.02.2015 Димитър Манолов смени д-р Тренчев като шеф на "Подкрепа" . 9| 5587 |08.02.2015 Димитър Луджев: Станишев и Доган поискаха Пеевски да стане шеф на ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads