Реклама / Ads
13| 4874 |05.03.2015 НОВИНИ

Андрей Райчев: Изборът на Бъчварова е уникален експеримент

.
Андрей Райчев
"Случва се това, че господин Борисов направи поредния си нетривиален красив ход в една много тежка ситуация, в която изпадна пред някакви вътрешни проблеми в ГЕРБ, с очевидни, някакви съпротивителни сили вътре, недостатъчни да го съборят, но достатъчно да създадат неприятен живот. Така социологът Андрей Райчев коментира ситуацията с оставката на вътрешния министър Веселин Вучков и номинацията на Румяна Бъчварова.
 
И пред ясното обвинение: "Защо толерираш господата Владимир Писанчев и Светлозар Лазаров пред твоя собствен вътрешен министър?" Той постъпи някак си, изгони всички, това направи", разясни Райчев в интервю за БНР.

Според него изборът на Румяна Бъчварова за министър е блестящ. "Аз не й завиждам, тя ми е колежка социоложка. Това ще бъде уникален експеримент в България, досега социолог не е ставал вътрешен министър. Не се сещам друг социолог, освен нея, който би се съгласил. Това е много, много далече от социологията, защото вътрешният министър е човек на твърдата ситуация, на тайните твърди решения и т.н. Но от гледна точка на капацитет на г-жа Бъчварова, мисля, че е много удачен избор. Тя е  човек с опит, била е 4 години завеждат кабинет в министерство, сега вече е вицепремиер няколко месеца, Не мисля, че ще съжалява г-н Борисов, че я е предложил. Жена, която изключително умело избягва скандали и не защото лавира, а защото не доближава точката, където пари. Мисля, че ще се справи, ще видите, малко неочаквано за всички, но ще се справи. Тя е достатъчно хладнокръвна, не е човек на сензациите, не е на резките движения. Мисля, че изборът е блестящ", каза още Райчев.

Според социологът Борисов е силен импровизатор. "Борисов е много силен импровизатор. Далечните му замисли, това не е неговата стихия, стратегически да мисли, но бързата реакция, точното намиране на решения е една трудна ситуация това е характерно за неговия спорт, той е каратист. В каратето няма много да се философства, освен общите принципи, трябва да се внимава за момента и да се действа много точно в дадения момент. Ами той всъщност сне всички напрежения – и вътрешните, и външните. Той удовлетвори своите критици като каза: "Добре, няма да стоя като Китайска стена зад Лазаров и Писанчев", а от друга страна не даде победата на тези , които бяха техни противници, а просто отстрани и вътрешния министър", завърши Райчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 9418 |20.02.2015 Райчев: Борисов държи Асо Пика и познава българския народ . 13| 4823 |13.02.2015 Андрей Райчев: Правителството върви по пътя на заемите . 4| 4698 |30.01.2015 Безлов: Изборът на Панов за председател на ВКС е победа на статуквото . 8| 5112 |30.01.2015 За Хр. Иванов изборът на шеф на ВКС бил филм с предизвестен край

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads