Реклама / Ads
0| 4601 |05.03.2015 НОВИНИ

Червен код у нас; загинали в Италия заради лошото време

.
Червен код е обявен за 6 март в две области на Южна България - Смолян и Кърджали, заради снеговалежи и бурен вятър, съобщиха от НИМХ. Там се очакват обилни снеговалежи до 70 л/кв.м. Ще се образува нова снежна покривка около и над 30 см. Ще бъде и ветровито, с умерен до силен вятър от северна четвърт. Ще има условия за виелици и навявания.
 

В други четири области е обявен оранжев код за обилни валежи от сняг. Това са областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Хасково, като в последната област снеговалежите ще са придружени и от бурен вятър. В Хасковско обилните снеговалежи ще достигнат до 70 л/кв. м. Ще има условия за виелици и навявания, съобщава БГНЕС.

В Пазарджик, Пловдив и Стара Загора се очакват значителни валежи с количества - в равнинната част от дъжд и сняг - 30-40 л/кв.м, в планинската - валежи от сняг, до 60 л/кв.м.

 

Жълт код е обявен в останалите 22 области на България заради интензивни валежи от дъжд и сняг. Предупреждението за областите в Западна и Северна България - Благоевград, Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново, са предимно заради очаквани снеговалежи. Сумарните количества ще са около 20-30 л/кв. м, очаква се да се образува и снежна покривка.

 

В останалите 10 области на Северна и Източна България се очакват значителни валежи, като до вечерта дъждът ще премине в сняг. Кодът е в сила за областите Русе, Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Силистра, Варна, Бургас, Ямбол и Сливен. Очакваните количества са около 25-35 л/кв. м. Ще бъде ветровито, с умерен до силен североизточен вятър.

 

В същото време в Тоскана в Италия заради силните ветрове и проливни дъждове около 80 хиляди души останаха без електричество. В някои области е обявено извънредно положение заради опасността от наводнения и речни наводнения. Двама души загинаха в Апенините при инциденти заради лошото време.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4532 |02.03.2015 Взривиха бомба до Върховия съд в Кайро, най-малко двама са загинали . 0| 4921 |02.03.2015 Прегазиха българка на пешеходна пътека в Италия . 19| 4673 |24.02.2015 Червен митинг в София срещу 16 млрд. дълг . 16| 4879 |22.02.2015 Няма черен списък в БСП, Мая е медийната червена звезда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads