Реклама / Ads
51| 5188 |06.03.2015 НОВИНИ

Цветанов: Решението на Борисов беше неочаквано - в негов стил

.
Цветан Цветанов и премиерът Борисов Източник: Булфото, архив
Румяна Бъчварова е добър професионалист и ще се справи. Номинацията й бе нестандартна, в стил на премиера. Той взе бързо решение и успя да затвори темата за всякакви внушения и спекулации за зависимости.
 
Това каза Цветан Цветанов, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ, в сутрешния блок на бТВ. Цветанов смята, че Борисов е проявил смелост.

„Ние с Бойко Борисов сме заедно още от 2001 г. - първо в МВР, после в политиката, и както той ме познава много добре, така и аз съм човекът в ГЕРБ, който го познава най-много. Затова не е толкова важно дали аз вярвам на премиера, или той на мен, важното е, че ние взаимно си вярваме и комуникираме помежду си. Атаките са срещу мен, тъй като аз градя структурите на партията. Имаше сценарии за моето дискредитиране", заяви Цветанов.

Ако човек познава добре Борисов няма да има проблеми да се разбере с него. Той е изключително конструктивен и диалогичен, готов е на всякакви решение в полза на държавата, изтъкна Цветанов. Борисов винаги е заявявал, че ще има смяна на Лазаров и Писанчев, но не е посочвал кога. Когато поемеш ръководството на държавата, не трябва да има сътресения в нея, трябва да има приемственост.

Веселин Вучков от началото още искаше да конфигурира екипа си и да подреди службите по свой стил, изтъкна Цветанов и добави, че е голям професионалист и го познава от 2008 г. Аз с министър Вучков съм в много добри колегиални връзки. Той е бил винаги до мен - работили сме заедно по законовите промени. Аз не виждам, че премиерът е притискан, но в ситуацията с оставката сякаш така се случи. Когато има две знакови посещения, това е признание за самия премиер. Вучков никога не бил предал, когото и да било, изтъкна още Цветанов.

Единственото, което е споменавал, беше, че иска да направи тези рокади, но не и да подава оставка. Оставката му бе заради противоречията в чисто нормативен план във вътрешното ведомство. Прекалено много отделяме внимание на тази тема, заяви Цветанов.

Разделение в ГЕРБ няма, увери той и изтъкна, че с Борисов си вярват. За мен Лазаров не е на поста, който трябва да заема като професионалист. Смятам, че след като премиерът е загубил доверието си в него и във Владимир Писанчев, те ще проявят достойнство. Не вярвам да останат на постовете си, посочи Цветанов.

„Казах на Румяна Бъчварова, че ще бъде много трудно. Всеки си мисли, че става въпрос за признание и привилегия, но това е огромна отговорност. Който е бил вътрешен министър, може да каже какви неприятности и несгоди може да има. Тя първо трябва да се запознае със Закона за МВР", коментира Цветанов номинацията на Бъчварова.

Що се отнася до ресорите на вицепремиерите, след като МВР е под наблюдението на друг вицепремиер - Меглена Кунева, Цветанов посочи, че премиерът ще реши със своя заповед пренасочването на ресорите.

Бившият вътрешен министър обеща да посочи кой го атакува и защо се водят делата срещу него. Той заяви, че ще посочи човека на по-късен етап. Кой? - каза Цветанов в отговор на въпрос за източника на атаките. Сериозен оптимист съм за изхода на делата срещу мен. За разлика от онези, които смятат, че ще ме унищожат, има и хора, които ме подкрепиха и аз им благодаря, отбеляза депутатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 5400 |05.03.2015 Бойко Борисов: Утре искам оставките на Писанчев и Лазаров . 8| 4798 |05.03.2015 Кр. Янков: Борисов с неговия личен кръг от хора са отделен стълб на управлението . 13| 4447 |05.03.2015 Мерджанов: Борисов публично призна за нестабилност в коалицията . 32| 5577 |04.03.2015 И Борисов много "хард": Дребни номерца, докато аз се опитвам да възстановя държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads