Реклама / Ads
37| 9698 |06.03.2015 НОВИНИ

Фрог научи: Още преди две седмици Вучков казал за оставката

.
Веселин Вучков
Още преди две седмици Веселин Вучков информирал депутатите от ГЕРБ, че ще си тръгна от шефското място в МВР, ако главсекът на ведомството Светлозар Лазаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев не бъдат сменени.
 

Той държеше на думата си. Част от реформите, с които се зае, беше да се смени модела „КОЙ” в МВР и да отстрани хората, които са част от него. Когато видя, че това няма да се случи и всяко усилие за промяна се парира от най-високо място, на него не му оставаше нищо друго, освен наистина да подаде оставка. Той се жертва в името на тази промяна. Ако не беше си тръгнал, премиерът Бойко Борисов нямаше изобщо да поиска оставките на Лазаров и Писанчев, както го направи в четвъртък в парламента, призна пред Фрог нюз депутати от управляващата коалиция.

 

В началото на управлението на кабинета, Борисов уж искал смяната по върховете на службите за сигурност да стане плавно, за да не се създадат сътресения в целия сектор. Естествено за това трябвало да се намерят мотиви. По план първо трябвало да изхвърчи Писанчев, заради проспиване на КТБ и скандалната разработка „Червеи”. След него крак трябвало да повлече и Лазаров и то заради множеството убийства-поръчкови и битови, които станаха от началото на годината. Цялата управляващата коалиция знаела тези стъпки и била съгласна на тях. Времето, обаче минавало, но нищо подобно не се случвало. Борисов непрекъснато си намирал мотив, това да не се случи. Чашата на търпението преляла след като Веселин Вучков заявил, че на 4-и март ще обяви своите номинации за постовете.

 

С писмото, което получил дни преди това от правния отдел на МС, обаче разбрал, че ще изпадне в нелепа ситуация пред обществото и думите му за промяна ще започнат да висят със страшна сила без какъвто и да е аргумент в полза на обещаните реформи. Той е изключително морален човек и няма да позволи подобно нещо. Всички трябва да разберат, че той се жертва, за да може Лазаров и Писанчев да бъдат изритани както заслужават, допълниха депутати. Те признаха, че ако нещата продължат в този дух, вероятно много от тях ще последват Вучков и ще напуснат парламента. Изумени са от това, как Радан Кънев се е „врътнал” след срещата си с Борисов в сряда вечерта и е започнал да говори пред медиите с опорни точки, дадени от него.


Много от народните представители не искаха днес да коментират ситуацията с аргумента, че е нечистоплътна. Пред събралите се журналисти Цветан Цветанов каза, че повече няма да каже нито една дума за Светлозар Лазаров и за Вучков. Уточни, че Вучков ще се занимава само с преподавателска дейност и се надява неговата експертност в областта на МВР да бъде използвана.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6166 |05.03.2015 Фрог научи: Още преди „Червеи” чистили досиетата на бандити . 34| 6542 |05.03.2015 Мира Радева пред Фрог: Стига с този тестостерон в политиката, трябват жени! . 27| 7629 |05.03.2015 Ген. Петров за Фрог: Бъчварова шеф на МВР?! Екзотиката идва в повече ! . 34| 8872 |05.03.2015 Адв. Екимджиев пред Фрог: Чрез Бъчварова Цветанов възвръща силата си в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads