Реклама / Ads
18| 5763 |06.03.2015 НОВИНИ

Д-р Николай Михайлов: Бъчварова облагородява Борисов

.
Д-р Николай Михайлов
Борисов е майстор на ефектни ходове. Идеята е да се потуши евентуален скандал, криза. И се предлага ход, който да преобразува тази тревога. Започва публична тревога за Бъчварова и това потапя тематиката в стандартното любопитство и спокойствието на хората. Това каза в "Лице в лице" психологът д-р Михайлов, коментирайки хода на Борисов и номинацията на Румяна Бъчварова за вътрешен министър.
 
Тя е човек, на чиято лоялност той разчита и я изпраща да го представлява в това ключово ведомство. Тя е едно лице, протеже...Той разчита на лоялността й.  Има идея да бъде реформатор. Това в нормативни процедури и уволнение  е лесно постиживо. Но е по-добре да се случи обрат в сигурността, разсъждава още той.

Бъчварова има качества, тя е надежден, уравновесен човек. Тя е политик и външно за политиката лице, доколкото може в нея да се инвестира доверие. Тя облагородява Борисов и стои до него. Не е слава да останеш до Борисов като негов публичен гарант. Това е нейна жертва. Даже и да не се случат чудеса, тя ще изпраща облагородяващи сигнали навън. Ще изпълмяна възпитателна роля върху гражданското съзнание. Тя е политик, който рядко се среща в нашата политическа фауна, коментира още психологът.

Според него, Бойко Борисов- 2 в сравнение с образа си от първия кабинет на ГЕРБ е оттеглен от сцената, присъства малко навън събитията, вероятно е посъветван да не монополизира публичната роля на правителството. Той е малко по-скромен, сякаш е получил нещо като зрялост, не се явява вече в анцуг на футболното игрище

За да бъде тази система реформирана трябва да бъде променен режимът на беззаконие. Това въобще не го виждам, категоричен бе докторът в отговор на въпрос за промяна в системата за сигурност.

Той смята, че реформите са илюзии за един електорат, който трябва да бъде лашкан периодично към урните, няма промяна в модела „Кой” и няма да има. Не е реформа да уволниш две чистачки в съда или един-два директори на болници, смята той.

„Радан Кънев и Бойко Борисов са близки, те се харесват, това е човешка политическа незрялост. Имаше хора, които говореха рязко срещу сегашния премиер, сега не си представят властта и реформите извън присъствието на Борисов, Радан Кънев е един от тях”, каза още д-р Михайлов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4526 |06.03.2015 Бъчварова ще работи със заместниците на Вучков . 11| 4991 |06.03.2015 Кунева: Бъчварова може да разчита на мен в МВР . 13| 4874 |05.03.2015 Андрей Райчев: Изборът на Бъчварова е уникален експеримент . 27| 7651 |05.03.2015 Ген. Петров за Фрог: Бъчварова шеф на МВР?! Екзотиката идва в повече !

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads