Реклама / Ads
44| 10153 |13.03.2015 ГЛАСЪТ

9 въпроса към министър Божидар Лукарски

.
Лукарски говори по телефона
Министърът на икономиката Божидар Лукарски притежава невероятен талант да забърква скандали и гафове. Поредният, но но не и последен, е този с отнемането на лиценза на Русенския завод "Дунарит". Лукарски твърди, че процедурата е задвижена по сигнал на ДАНС. Видно е обаче, че атаката е заради Цветан Василев и идва от кръга #КОЙ.
 
Въпросът е, защо министър Лукарски с такава готовност изпълнява тази "мокра поръчка".

Отговорът се крие в някои от следващите питания и откровените им отгоори, ако въобще има такива.

 

1. Г-н Лукарски, как се съчетават приказките Ви за реформи, демокрация и разбиване на модела #КОЙ с действията Ви срещу предприятието "Дунарит" и хората, които работят в него?

 

2. Как разбрахте, че председателят на ДАНС, който бе предложен на този пост от кръга #КОЙ ви казва истината, твърдейки, че "Дунарит" застрашава финансовата стабилност на страната? Като юрист не Ви ли мина през ума, че човек, който откава да посочи виновниците за драмата с КТБ изведнъж се е загрижил за "финансовата стабилност и "Дунарит"?

 

3. Колко души от ръководството на СДС са назначени на работа в Министерство на икономиката?

Припомняме, че заместник-министър е заместникът Ви в СДС Любен Петров. Колко още "сини" началници има и чии места са заели?

 

4. Имали ли сте срещи с депутата от ДПС Делян Пеевски и финансовият министър Владислав Горанов и какво сте обсъждали на тях?

"Има политическа химия между мен и министър Владислав Горанов", заявявате в интервю за БНТ.

 

5. Срещал ли сте се със собственика на КТБ Цветан Василев? Искали ли сте пари от него за СДС и Реформаторския блок и къде ги внесохте?

 

6. Защо подкрепихте избора на Станко Янев за шеф на СДС във Варна, знаейки, че е наричан "синият Пеевски"?

Станев е изключен от СДС през 2004 г. Става председател на Варненското ДПС и депутат. След това е изключен от движението и се връща в СДС. Наричат Станев "синият Пеевски", защото смяат, че е замесен в скандала за купуване на гласове от ДПС във Варна, когато полицията откри списъци с над 50 000 имена и пачки с пари за плащане.

 

7. Има ли оплаквания в МВР и прокуратурата срещу Вас за упражнено домашно насилие по време на първия ви брак?

 

8. Защо излъгахте, че на 19 декември ще бъдете в Москва, за да обсъдите "Южен поток" с руския министър на енергетиката Александър Новак?

Такава среща и пътуване са били невъзможни, защото на същата дата заминавате с новата си голяма любов Ива Йорданова за САЩ. След завръщането си пред журалисти заявявате, че пътуването било планирано преди  4 (четири) месеца.

 

9. Кой Ви предложи за министър на икономиката?

Не бяхте сред номинираните. Назначаването Ви предизвика гневни реакции в Гражданския съвет в РБ. Призоваха да се откажете. Вие обаче отидохте тайно при Бойко Борисов в Банкя и спазарихте поста. И досега лидерите на РБ не са дали отговор, който точно Ви предложи. Това не Ви ли напомня ситуацията около издигането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС?

Затова не е чудно, че сте готов да зачеркнете труда и да изхърлите на улицата близо 800 служители от "Дунарит" и още толкова от фирми-подизпълнители - общо около 4000 души. Вашите действия обслужват открито кръгът #КОЙ, кото се стреми да заграби предприятието, да открадне каквото може и след това да го фалира.

 

Димитър Ванев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 11538 |23.10.2014 Шест въпроса към Иван Искров в полза на прокуратурата . 113| 25532 |11.07.2014 25 въпроса към Искров и другите, дето е..т държавата . 71| 27873 |30.11.2011 ДС зачерква агента Божидар Димитров - разпространявал Солженицин . 33| 21376 |26.06.2010 „Стъклен дом” преля в порно, включва се и министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads