Реклама / Ads
31| 13213 |17.03.2015 ГЛАСЪТ

Медийни крясъци издават пораженията на мафията

.
Не е като х-л "Берлин", но все пак е за хора...
Изпадат ли медиите на семейство Пеевски в истерия срещу някого, значи плановете им са се объркали. Т.е. сметките на кръга #Кой да ограби поредната жертва са излезли криви. Някой се е противопоставил, доказал е, че е по-умен, надхитрил ги е. И се започва едно сатанизиране и плюене, не ти е работа. Знак, че мафията губи почва. И пари.
 
От известно време въпросните издания вият като празни пожарни, защото видите ли Цветан Василев разграбвал Виваком. Той си е мажоритарно негов, ама го ограбвал, което било много лошо. Лошо е, наистина, но за Кой и още неколцина лапачи, които са си точили зъбите за чуждата собственост. Пак Василев бил превзел "Дунарит" в Русе. И в това предприятия негови фирми са собственици, но Кой псува ли псува. И като няма какво друго да направи - отнема лиценза на предприятието, готви се да спечели от готовата продукция, а това, че 800 работници и семействата им ще останат на улицата, не ги интересува. Въобще едни милиарди изтичали от КТБ и фирми в посока Белград.

Представете си керван пълен с няколко милиарда, да се точи през Калотина. Абсурдно, но дотам стига въображението на Пеевските "мегафони".

 

Кликата Кой е силно изнервена и това личи по много неща.

 

- Уж нямаха нищо общо с КТБ, а всеки ден се занимават с нея.

- Пискат за споменатите по-горе фирми, но мълчат за митническата проверка в "Булгартабак", например.

- Предлагат на съмнителни ортаци и хора от най-високите етажи на властта да заграбят и си поделят апетитните собствености на Цветан Василев.

- Тръбят, че Василев трябва да бъде докаран в България и съден, но правят всичко възможно това да не се случи, за да не разкрие той какво знае за тях. И да не покаже доказателствата и документите, които притежава.

- Говорят за свободно слово, но са превърнали медиите си в бухалки и групи за "мокри поръчки".

- Нямали хора в службите и МВР, но вече 4 месеца кабинетът "Борисов 2" не може или не желае да се отърве от назначения на Кой в същите служби и МВР. Затова и сектора "Сигурност" е в разпад, обхванат от корупция и забъркан с най-тежките престъпления, описани в НПК.

- Дори новината, че телевизия ТВ-7 имала нов собственик ги изкарва от равновесие. Защо? Тях какво ги засяга?

- Изпаднали са дотам, да търсят подкрепа за обвиненията си от Николай Бареков. Дори само това стига, за да се разбере, че корабът им се клати и ги е налегнала морска болест.

 

И още нещо много важно. Изборите в Сърница показаха, че ДПС вече не е едноличен собственик на гласовете на избирателите. Районът е на Делян Пеевски, оттам той стана депутат. Нещо обаче се е променило. И ако кандидатът на движението не стане кмет - очаквайте вой до небето.

 

Парите свършват и идва истерията. Покровителят Доган все още е благосклонен, но не се знае докога. Благосклонността му е скъпа. Много, много скъпа. За да я плаща, Кой трябва да изкара пари. Но как, откъде? Грабенето, колкото и да е сладко е до време.

 

И се започва. 30 журналисти отиват на улицата. Вестник "Политика" се закрива. Шейсет човека от охраната на Пеевски са освободени. Самият Пеевски е в парламента, а не в луксозната си вила в Дубай.

 

Най-лошото е обаче, че планът за светкавично унищожение на Василев и разграбване на активите на банката се срина. А се срина не защото прокуратурата, БНБ, ДАНС, МВР и тайните политически ортаци не направиха каквото можаха. Направиха и още как.

 

Нахлуваха в офиси, заплашваха хора, други обвиниха в убийство, трети продължават да разкарват на разпити, притискат четвърти, променят букви в закони, погазват закони - арсеналът на репресиите е голям. Само че Василев не изчезна, нито се предаде. И бляскавият план за светкавично заграбване на чуждото забуксува. Не, не защитавам банкера и се надявам правосъдието да си свърши работата както е по закон. Ако е виновен - да си плаща. Насочвам вниманието към модела #Кой, защото и с просто око се вижда, че това, което сполетя КТБ се повтаря с други фирми, банки и хора. Достатъчно е да се изпречиш на кликата, за да получиш пълно обслужване: "честитка" от прокуратурата, заплахи чрез посредник и некролог в Пеевските медии. Така е тук, където държавата се е отказала от гражданите и другарува с мафията.

 

Само че ресурсът на #Кой пресъхва. Защото вече не е така лесно да се "печелят" всички обществени поръчки, да се договярат железопътни ремонти "по спешност" за стотици милиони, да се краде от енергетиката, да се граби от "Южен поток" и АЕЦ "Белене" сякаш са каци с мед. И не защото институциите изпълняват задълженията си, а защото се появиха играчи от други отбори, изгладнели от диетата по време на властването на ДПС-БСП.

 

Затова последваха брутални атаки срещу Огнян Донев и "Токуда банк", подли интриги срещу "ЛУКойл", "Петрол" и др. Открито се атакуват дори доскорошните партньори в "Лафка". Октоподът е канибал, нали знаете. А ако е много гладен - посяга и на себе си, след което умира.

 

Наложи се отново да бъде пусната в оборот заплахата за етническото напрежение, което да докара хаоса. В него бандата на Кой смята да заличи следите от престъпленията си.

 

Например от разработката "Червеи" - най-голямото национално предателство от десетилетия.

 

А беше време, когато Пеевски често гостуваше на бившия премиер Пламен Орешарски в резиденция "Бояна", а Петър Чобанов и Драгомир Стойнев от БСП чинно го чакаха в х-л "Берлин" в Бояна. Грешката на тия хора е, че вярват прекалено на шофьорите, охраната и персонала, а те също имат чувство за справедливост...

 

Ако Чобанов, днес депутат от ДПС, си размърда паметта, сигурно ще се сети за едни бели пликове, съдържащи по 50 000 лв, докато беше министър в предишния кабинет. Но какви ги говоря, той, Чобанов е чист и некорумпиран човек - иначе нямаше да е в ДПС, нали?

 

Доколкото имам информация доклади и сигнали за всички золуми на институции и обвързаността им с шайката Кой мече са в ЕК, Европейския съд и повечето посолства в София. Българите и те виждат какво се случва. Освен това правосъдието ни все един ден ще излезе от комата. Планът на Кой, дори с подкрепата на Бойко Борисов, е обречен.

 

Самият Борисов ще осъзнае това. Защото ако продължи да залага (и да се среща) на този мафиотски кръг - провалът му е в кърпа вързан.

 

Джон Едгар Хувър е казал: "Ако искаш да убиеш мафията, лиши я от финансиране". Важи и до днес. У нас също.

 

Затова, драги читатели, като чуете натрапчивите крясъци на Пеевските медии, да знаете, че мафията е претърпяла поражение. Гаранция.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 13990 |15.03.2011 Йос-ко сан и добрите медийни новини . 20| 15352 |02.08.2010 В медийния гьол – акули и копърка . 52| 8268 |27.08.2008 За бълбукането в медийните клоаки . 0| 7557 |23.04.2007 Медийните новини у нас или какво се крие зад грима на Мерлин Менсън

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads