Реклама / Ads
15| 9093 |10.11.2008 НОВИНИ

Ники Тошев, барабанист: По традиция математиката куца на барабанистите

.
15-годишният музикант спечели 1-ва награда на конкурса за млади барабанисти. Международното жури се припотило, докато излъчи най-добрия; пред Frognews.bg Ники си пожелава повече фенки.
 

Много як финал на конкурс за млади барабанисти с генералното спонсорство на чинелите PAISTE и официалният представител на марката за България – „Динакорд България” се проведе в София. Организатор на събитието беше Нов български университет. Желаещите да участват бяха изпратили видео и аудио записи с техни изпълнения. След строга селекция седем от най-добрите кандидати получиха правото да се явят на открития финал.

В „Червената Къща” те показаха таланта си пред публиката и бяха оценявани от международно жури. Оказа се обаче, че то е доста затруднено при класирането. Затова се наложи да постави една кратка и провокативна задача: в темпо 90 удара в минута, от всеки един от седемте финалисти се изискваше да изсвири различни идеи за ритми, „семпли и филове” в рамките на 40 секунди. Всички се справиха блестящо, но все пак трябваше да има и победители. След общо две заседания журито обяви финалното класиране:

На първо място беше класиран Николай Тошев от Търговище; 2-ро зае Богомил Енчев, от Русе; 3-ти стана Мартин Хафизи от София, а 4-ти Стефан Горанов от Плевен.

За любителите на ударните ритми Frognews.bg потърси Ники от Търговище, за да разберем как и кога 15 годишният музикант е решил, че барабаните са част от живота му. niki.jpg

 

интервю на ju_16  SmileSmileSmile

 

-Как разбра за този конкурс и въобще какво се случи там?

- Истината е, че разбрах за този конкурс напълно случайно, казаха ми приятели и аз реших да се пробвам, без кой знае какви очаквания, малко така на шега.

- Каква е наградата, какво ти донесе участието?

- Наградата за 1-во място беше пълен комплект чинели на фирмата "Paiste", освен това рекламни материали (тениски, шапки, листовки) на фирмите спонсори, палки за барабани (което е супер!) и други. Но по-големите "награди" тепърва ще предстоят.

- От кога се занимаваш с музика, как въобще откри, че „двамата сте един за друг”?

- С музика се занимавам от 3 годишен. Не, че го помня съвсем точно, но толкова са ми разказвали, че сега все едно имам спомени оттогава. Открил съм го, явно защото ми е било заложено...не знам и аз, но винаги съм бил музикален, винаги съм се интересувал от музика и винаги съм си тропал и "барабанял" навсякъде, сигурно съм артистична натура, както се казва :)

- Имал ли си колебания за инструмента или веднага реши, че барабаните са за теб?

- Не, колебания не съм имал никога и никакви относно инструмента, на който да свиря.

- Да не би да си се упражнявал като малък на тенджерите на майка си?

- Не точно, но горката ми баба, чиито чинии и тенджери редовно експлоатирах за свирене ... niki1.jpg

- Вече знам, че си имаш и група. Представи ни я?

- Да, свиря в група. Името ни е Rapehammer и сме в стил дет/траш метъл. Ние сме петима (вокал, соло китара, ритъм китара, бас китара и барабани).

- Колко време сте заедно?

- Останалите са заедно от доста време, а пък аз всъщност съм най-новият. Заедно с мен като барабанист започнахме да свирим от юли месец, тази година. Вече имаме записано парче, а в момента работим усърдно върху авторски парчета, както и върху кавъри на други банди.

- Повече фенки или повече фенове имате?

- Съотношението фенки/фенове е приблизително еднакво засега, но, разбира се, желателно би било фенките да са в повечко.

- Куца ли ти ученето покрай музиката?

- Не бих казал, че куца, но определено бих предпочел свиренето пред ученето. По една стара традиция математиката никога не е вървяла на барабанистите и аз не се отклонявам от нея.

- Възрастните казват, че музикант къща не храни. Ти мислиш ли занапред да си вадиш хляба с музика?

- Занапред мисля да се занимавам с музика и да си изкарвам хляба с нея. Няма по-хубаво от това да работиш, каквото ти харесва и да съчетаваш работа с удоволствие. Дано да ми се получи, както си го мисля.

- Учиш ли чужд език какъв?

- Уча 2 чужди езика - английски и руски, като английският ми е светлинни години напред пред руския :)

- Освен музиката – друг любим предмет?

- Освен музиката...хмм, може би английския и информационните технологии.

- Имате ли парчета на английски? На какъв език предпочитате да изпълнявате?

- Парчетата ни са на английски главно, но не е изключено да направим и парче на български. niki2.jpg

- Имате ли вече издаден диск или тепърва предстои?

- Сега предстои да запишем демо-запис, а за албум по-нататък ще мислим.

- Представи си, че сме прескочили във времето 10 години напред. Как се представяш на 25 години? Помечтай!

- Хммм...с коса до кръста, барабанист все още в Rapehammer (или в някоя друга МЕТЪЛ банда), да съм професионален музикант и да живея с Музиката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 26134 |27.10.2008 Халюциогени, „гъбки” и попърс качват на черешата . 9| 14050 |29.07.2008 Яко бачкане, луд купон и малко фалшименто . 60| 14660 |10.07.2008 Sex, наркотици и ... чалга . 7| 9970 |14.02.2007 Ezik sve6ten ….na bade6toto bodro pokolenie

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads