Реклама / Ads
48| 10974 |21.03.2015 ЧЕРНО И БЯЛО

Борисов предполага много арести заради КТБ

.
Бойко Борисов
До края на следващата седмица ще има синдици в КТБ. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов във връзка със синдиците, които трябва да бъдат назначени в КТБ, предаде „Фокус”. "Радвам се, че всички политически партии, след като ни върнаха синдика, който фондът предложи, разбраха, че нещо в съда се бави с темпове и става толкова бавно, каза още Борисов.
 
„Те казаха, че в най-добрия случай синдици ще има през април месец. Виждате през това време как заводите променят своите притежатели, а те ги променят, защото банката няма синдици. Затова във вторник щом се обнародва вестникът, до края на седмицата ще има синдици”, подчерта премиерът. По думите му те ще оспорят всички сделки, които са направени, защото правителството е заявявало многократно, че цесии не може да има. „Как може да се прехвърля собственост, при положение, че държавата е дала над 3,5 милиона лева досега?”, попита Борисов.

„Съгласно закона като най-голям кредитор първи отиваме на опашката и се овъзмездяваме с това, което има, сиреч огромните компании, които са там. Тези пари влизат в бюджета, тъй като сме дали парите назаем и с тях догодина ще правим АМ „Хемус”, заяви той и добави, че тези пари са на гражданите и са необходими на страната. Министър-председателят каза още, че оттук нататък прокуратурата ще има много работа и ще има много арести, ако са допуснати подобни неща от страна на квестори и на БНБ. „Твърдят, че не са. Никого не обвинявам. Просто ще изчакаме във вторник да се обнародва законът. Всички политически партии изпратиха експерти и до един гласуваха, защото осъзнаха, че всъщност се готви грабеж. Държавата и парламентът в момента са като стена това да не се случи и се надявам веднага и прокуратурата да се самосезира и да започне да действа”, отбеляза Бойко Борисов. Той допълни, че до няколко месеца ще се види разлика и в борбата с корупцията, и в борбата с контрабандата и тя ще има материални измерения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 7517 |13.02.2014 ГЕРБери не искат вицето на Борисов . 29| 12224 |13.09.2012 Борисов плаши руското куче с кренвирша на православието . 66| 9449 |02.04.2012 Проф. Вучков: Борисов се страхува от интелектуалците! . 11| 7799 |10.02.2012 Борисов и Плевнелиев да върнат библейското равновесие в разузнаването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads