Реклама / Ads
3| 14060 |25.03.2015 АКТУАЛНО

В окото на Фрог: БГ детеубийците на XXI век

.
Малката Пламена от Русе
Все още разплитат случая около намеренето в куфар мъртво момченце край Пасарел. Не е установена самоличността му, нито неговият екзекутор. Случаи като този обаче не са един или два. Жертви на чуждата агресия и извращение станаха и Пепи Терзийски, и Пресиян, и Асенчо, и Пламена, и Алекс... Слава Богу, техните убийци са намерени и изправени на съд.
 

Има и десетки дечица, които са изчезнали и затова само се предполага, че са мъртви. Родителите им все чакат вест, че са живи, и се молят за това. Животът им се е превърнал в безкрайно очакване.

 

Първият случай, който разтресе България, е убийството на 3-годишния Петър Терзийски през далечната 2001 г.

 

Пепи бе зверски удушен и хвърлен в езеро в Южния парк в София. Той бе открит от психически нездрав човек, познат като Схемата. Мъжът извикал познат на име Марин да го извади от водата. Майка, която разхождала детето си в парка, станала свидетел на зловещата гледка. По мобилния си телефон извикала полиция.

Майката на Пепи Даниела, която се оказва убиецът, е казала на полицаите, че синът й е отвлечен с черно БМВ или Мерцедес. По-късно е уточнила, че е комби и без регистрационен номер отзад.
Блокирани били всички основни изходи на София. Проверена била всяка съмнителна кола. Таксиджии също се включили в издирването. Те съобщили, че е засечено черно БМВ комби към Княжево, но не могли да го спрат. През цялото време на издирването постоянно се обменяла информация по станциите на такситата. Обменят данни и с полицията. Черното БМВ обаче не е било открито.

 

Пръв бащата Стоян Терзийски видял мъртвия си син, положен на пейка след изваждането от езерото. Още същия ден уликите сочат към съпругата му. Започнало дело срещу нея, което е прекратено, тъй като съдебните медици доказали, че тя е невменяема.  

 

След удушването на Пепи случаите на убийство на деца започват да се множат и то скоростно.

 

Ето децата, чиято съдба е сходна с тази на Петър Терзийски.


Ердоган, 8 г.

Трупът на 8-годишния Ердоган бе открит на 4 юни 2008 година в ямата на външната тоалетна в двора на къщата, в която живеело на ул.“Дон“№1 в исперихското село Лудогорци.  

Ердоган Ш. е изчезнал още на 30 май.  Майката Хълмие разказала, че момченцето излязло от къщата в 14.00 ч и повече не се е връщало. Ердоган е бил обявен за общодържавно издирване.

Той бил открит в тоалетната на двора. При първоначалния оглед на трупа са открити порезна рана на врата и фрактури на черепа.

Жестоко убитият Ердоган Ш. е родом от Подайва. Преди две седмици 42-годишната му майка Хълмие се преместила с него и двете му по-големи сестри (на 12 г. и 16 г.) в Лудогорци. Тя заживяла на семейни начала с 40-годишния Айдън в дома на баща му Емин. 71-годишният вдовец живеел там с майката на Хълмие Юкие.

 

Кръстът и краката на детето били вързани със сезал. Главата му била прерязана като с трион, държала се само на 3-4 см отзад за тила. Какво трябва да е направило, че така жестоко да го убият, коментираха тогава съседи. По техните думи, Ердоган бил много кротко дете. Нито Айдън, нито баща му Емин са прекалявали с алкохола.

 

Съседите коментираха още един прелюбопитен факт. Преди три години изчезнал братът на пастрока на убитото дете Исмаил. Роднините му развивали версията, че се се е запилял по Италия. Но пък при огледа след намирането на детето в тоалетната, в къщата били намерени и личната карта, и червения паспорт на Исмаил. Накрая се оказало, че Исмаил не е напускал държавата.

 

В съда Емин призна за сина си. " За детето нямам никаква вина, за сина ми - долу-горе имам", каза той.

Според съдебнопсихиатричната експертиза убиецът е осъзнавал свойството и значението на извършените от него престъпления и няма отклонения. Два месеца след ареста му обвиняемият направи неуспешен опит да се обеси с ластик от бельото си.


Пресиян, 11 г.  

Той бе убит на 4 септември 2011 г. в Шумен. Трупът му бе открит в подземието на недостроения Търговски дом в центъра на града. Извършителят Христо Сечински с прякор Кобрата бе бързо установен и задържан. Още тогава той призна за убийството, като разказа пред полицаите, че пробол детето 8 пъти с нож, тъй като се скарали за 30 стотинки.

Сечински има психиатрично заболяване, но тройна съдебно-медицинска експертиза доказа, че съвсем ясно е осъзнавал извършваното деяние. В деня след убийството отишъл отново при трупа на Присиян и го запалил, за да заличи следите. Обвинението е за убийство с особена жестокост на малолетно лице.

На последна инстанция екзекуторът е осъден на 28 години затвор. 


Асен, 3 г.

Ирхан Камбур беше признат за виновен в това, че във времето от 10. 04 .2013 г.-11.04.2013 г. в Пловдив умишлено е умъртвил 3-годишния Асен Инджев. Зверството е било извършено по особено мъчителен начин. За престъплението той бе осъден на доживотен затвор без право на замяна.

 

Ирхан Камбур живеел на семейни начала със сестрата на пострадалото момче Дияна Инджева. При тях била и майката на Дияна - Мария Инджева заедно със синовете си Пламен, Мохамед и Асен. Мохамед и Асен били малолетни и грижи за тях полагала сестра им Дияна.

 

Тригодишният Асен не можел да говори и често се нааквал. Постоянните проблеми, които създавал Асенчо, изнервяло Камбур. Той редовно малтретирал детето и сестра му Дияна.

 

На 10.04.2013 г. Асен Инджев отново се наакал, което дало повод на Камбур да го пребие до смърт – налагал го с юмруци по главата и тялото.  Удрял главата на детето в стената и в пода, докато то спряло да диша. Сестра му Дияна също била пребита. След това Камбур скрил телцето в гардероб в къщата и напарфюмирал помещението, за да не се размирише при разлагане на телцето.

 

На другия ден сложил тялото в чувал и го изхвърлил на брега на река Марица до купчина с боклуци. После споделил на майката на момчето, че е отвлечен в района на кв. ”Столипиново”. Двамата подали сигнал в полицията. Междувременно в хода на разследването сестрата Дияна Инджева споделила, че брат й е малтретиран и убит от Ирхан Камбур.


Алекс, 7 г.

7-годишната Александра Тодорова от Поморие изчезна на 10 април миналата година. Момиченцето бе намерено малко след 19.00 часа на следващия ден и разпознато от бащата Веселин Тодоров по прякор Германеца. 

 

В хода на разследването стана ясно, че детето било жестоко убито от съседката Атанаска Георгиева, която завиждала на семейството на Алекс. Трупът на малката беше открит под леглото. Атанаска подмамила Алекс у дома си след училище и я удушила. Цяла нощ седяла на терасата си, докато родителите на долния етаж били в шок от притеснение. На следващия ден Атанаска бе арестувана и направи пълни самопризнания, след което тя се отказа от тях в съда. Процесът срещу нея продължава. 

 

Мария, 1 г.

Едногодишното бебе Мария почина от тежки наранявания след нанесен му побой в ромския квартал в местността „Казмера“ в Казанлък на 14 януари 2014 г. 24-годишният Атанас А. от Габрово живеещ на семейни начала с майката на починалото след побой дете, е извършителят на тежкото деяние.

 

Атанас е убил бебето Мария, след като го удрял с юмруци в областта на корема. Детето е починало от кръвозагуба и разкъсване на вътрешни органи.

 

Във фаталния ден Атанас започнал да пие от рано сутринта. Бащата на убиеца отишъл до магазина, за да пазари за Банго Васил, а когато се прибрал при него дошла жена му, която му съобщила, че малката Мария не е добре.  Сестрата на Мария е видяла случилото се и разказала, че Атанас е душил малката Мария.

 

Окръжният съд в Стара Загора постанови 26 години затвор при първоначален строг режим за престъпникът.

 

Пламена, 7 г.

Племена бе убита в Русе на връх Великден миналата година от собствения си баща Пламен Петров. Поводът на агресията на родителя е било неподчинението на момиченцето – той я накарал да чете урока си на глас и тъй като не му харесало как чете, я наказал в ъгъла с вдигнати ръце. След като детето се уморило и свалило ръцете си, бащата й ударил няколко шамара и я накарал да коленичи върху черупки от орехи и да клекне 100 пъти. Отказът на Пламена довел и до зверския бой, от който тя починала.

 

Учeничката била бита от баща си последователно с метла, точилка и ритници по цялото тяло, включително и по главата. Тя починаля заради разкъсване на сърдечния мускул при ударите.

 

За престъплението си Пламен може да получи доживотен затвор. Жената, с която живеел на съпружески начала Емилия, също е с обвинение. Тя карала невръстното дете да готви и насила отваряла устата му и го тъпчела с лук. Другата нейна вина била, че е можела да предотврати убийството, но вместо това стояла и гледала как била пребивана Пламена.


Изчезнали деца

18 години Тодор Деянов търси изчезналия си син Съвестин. Момчето е в неизвестност от 6 май 1997 година и се предполага, че е отвлечено. Днес то трябва да е на 25 години.  Деянов е убеден, че синът му е жив и здрав и се намира във Франция. За местоположението му той научил от наша сънародничка, която живее там. България обаче отказва да съдейства, Съвестин да се завърне у дома. Нашата страна не е проверила сигнала за видяното момче, твърди бащата.

 

В положението на Тодор Деянов са още десетки родители.

 

На 19 юли 2006 г. изчезна 2-годишния Тодор Тенев от ямболското с. Гранитово, община Елхово. Около 17:30 - 18 часа момченцето излязло от двора на къщата си и не се върнало.


Четиригодишната Анна-Мария е в неизвестност от 3 май 2009 година. Майка й също бе изчезнала, но бе открита мъртва. От река Марица изплува тялото й.
"Няма установен извършител. По настояване на бащата Васил Чолаков е извършена проверка относно твърденията му, че дъщеричката е отвлечена и продадена в чужбина. Търсенето продължава", каза преди време говорителят на Районна прокуратура Даниела Начева.

 

На 16 март 2012 година двойка фермери останаха без син. Двегодишният Христо сякаш потъна вдън земя, тъй като от него няма и следа. Във фаталния мартенски ден момчето тръгнало с чичо си, който изкарал на паша кравите край пловдивското село Патриарх Евтимово. Момченцето се уморило и тръгнало да се връща само. Изглежда по пътя се е загубило. Цял взвод военни, десетки доброволци и водолази тръгнали да го дирят. Но и до днес от него няма следи.

 

Мария Сашева Стефанова от София, която е на година и шест месеца, изчезна на 3 август 2014 г. За последен път момиченцето е забелязано в района на Центъра за настаняване от семеен тип в кв. „Княжево“, откъдето било взето от единия родител.


Рекордьор по изчезнали деца е Добрич – общо 26. Девет от тях обаче бяха открити.  Все още я няма 12-годишната Силвия Георгиева от добричкото село Одринци. Тя изчезна мистериозно посред бял ден на 18 август 2011. Оттогава до днес от нея няма и следа. Тийнейджърката  изчезва по обяд, когато отива до близък магазин - на около 200 метра. Близките й подозират, че момичето е отвлечено, а зад това стои селският говедар Емил, който е 32-годишен. Бащата на Силвия – Георги, разказва, че на два пъти е засичал Емил да флиртува с дъщеря му - веднъж ги заварил в гората край селото, а втори път я проследил до квартирата му в Одринци. Сигнализирали на полицията и 32-годишният говедар бил предупреден два-три пъти да остави момичето, тъй като е непълнолетно. Това обаче не станало, той продължавал да пита за нея. Майката дори веднъж видяла нейна снимка на мобилния му телефон - опънала се на легло, явно в квартирата му. Хората от селото обиколили навсякъде около Одринци - гори, трънаци, изоставени къщи. Над 40 цивилни и униформени полицаи я дирили, но така и не я намерили.

 

Най-новият случай на безследно изчезнало дете е 8-годишният Кирилос Хани Габриал. Той е обявен от "Интерпол" за издирване през този месец, съобщи в "Туитър" групата "Безследно изчезнали". Майка му Росица Кирова е българка, а бащата египтянин Габриал Хани.  Кирилос е роден в Гърция. Изчезнал е през юни миналата година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6926 |25.03.2015 Симеон Николов пред Фрог: И НСО върви към своя Лясковец . 10| 7172 |19.03.2015 Абумелих за Фрог: Пациенти спират плащането на болници . 10| 6104 |18.03.2015 М. Михов за Фрог: Ромите имаха не повече от 3-4 деца през 80-те г. . 8| 8262 |17.03.2015 Адв. Ботев за Фрог: Бисер Лазов виси в Следствието, а не знае, че го съдят!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads