Реклама / Ads
11| 7518 |26.03.2015 НОВИНИ

Съден за предателство антимафиот, се върна в МВР с гръм и трясък

.
Велинов участвал в много акции, преди да го заподозрат
Съден за предателство антимафиот, се върна в МВР с гръм и трясък. Бившият служител от отдел „Наркотици” в ГДБОП Веселин Велинов, който беше изправен на подсъдимата скамейка за това, че е снасял информация на наркобос, вече е редови полицай от криминална полиция, установи Фрог нюз.
 
Веско, както го наричат колегите му, беше разобличен от самите тях, че поддържа нерегламентирани връзки и изнася информация на Драгомир Райкович - основен конкурент на Будимир Куйович. Съмненията към него тръгват още през 2004 година, когато поискал да подкупи свои колеги, които да му предоставят информация за Райкович. Последвалите наблюдения само потвърждават догадките.

Оформихме документ, свързан с наркобоса и само формално го предоставихме на Велинов, за да запознае с него. Веднага щом видя за какво става дума, веднага се свърза с Райкович по пряк телефон и му каза за какво става дума, спомниха си действащи ченгета. В хода на разследването прокуратурата успява да докаже три разговора между "партньорите", заради които изправя Велинов на съд през 2008 г.
Те са проведени на 11 април 2007 г. От държавното обвинение са убедени, че още при първото чуване, антимафиотът е предупредил наркобоса докъде е стигнала ГДБОП в издирването на близкия му Иван Иванов-Селото, който също има отношение към производството на синтетична дрога.

Съдът приема, че „Селото” е много общо понятие и може да не засяга въпросното лице. 15 минути по-късно следва ново обаждане, като предмет на разговора им вече е т. нар. Мори, също заподозрян за трафик на дрога. Съдът, обаче приема, че Мори е оперативно интересно лице, но по същество не е изнасяна класифицирана информация. При третото обаждане нещата изглеждат доста по-различно. Този път лично Драгомир Райкович звъни на Веско, за да му сподели притеснението си, че го следят. За да го успокои, полицаят на свой ред го информира, че групите, които следят принципно са две-едните дебнат до обяд, а другите-следобед.

Въпреки, че на първа инстанция Веселин Велинов получава присъда от 5 години затвор, на следващите две, магистратите го оневиняват напълно. Следва и решение на ВАС, с което подсъдимият се възстановява на работа и става чист като момина сълза.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4841 |20.03.2015 Германия не ни връща осъдени заради отвратителните затвори . 2| 5220 |13.03.2015 Осъден за брутално тройно убийство българин е задържан в Чехия . 7| 4746 |27.02.2015 Христо Иванов: Абсурдно е да има 30 осъдени за корупция . 32| 5652 |30.01.2015 Илия Илиев: Петър Москов ще бъде съден от международни институции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads