Реклама / Ads
7| 13288 |26.03.2015 МИСТЕРИИ

Извънредно! Извънземни пратиха хабер на Земята

.
Сигнал от извънземни
Един от радиотелескопите, които използват калифорнийски учени, за да търсят извънземен разум, е заловил сигнал, който може да е съобщение от извънземна форма на живот, съобщава "Дейли рипорт".
 
Ръководеният от професор Дан Уертимър екип,открил сигнала, е част от Serendip (Търсене на извънземен радиопредавания от близките интелигентни популации) програма, която се опитва да се намеси и да декодира радио предавания от Космоса.

Учените обявиха, че радиотелескопът Аресибо, разположен в Пуерто Рико, е получил на 19 март силен теснолентов радио сигнал, носещ очакваните белези на извънземна комуникация, с произход от място извън Слънчевата система. Посланието е продължило общо 134 секунди и се състои от сигнали с различна интензивност, която учените превръщат в един странен буквено-цифров код:

Екипът твърди, че сигналът не прилича на каквато и да е форма на комуникация, използвана на Земята, но учените смятат, че може да бъде някаква изключително сложна извънземна морзовата азбука.

"Някои сегменти на сигнала са повтарящи се, и ние смятаме, че те могат да бъдат думи или букви" , казва проф. Уертимър. "Ние все още не знаем, какво означава съобщението, но сме почти сигурни, че то е било изпратено от някаква форма на извънземен интелект. Един сегмент, който се изписва "H1C6N7O8P15", дори изглежда, че ползва знака на водорода (Н), въглерод (С), азот (N), кислород (О), и фосфор (Р). Аз вярвам, че е не само съобщение от извънземна форма на живот ... но то е било изпратено специално за нас!", казва още професорът.

Не за първи път проектът SETI получава съобщение от Космоса, но това е най-дългото и най-ясно послание, което са получавали досега. Различните SETI програми са намерели общо около 400 съмнителни сигнала през годините, но все още няма достатъчно данни, за да се докаже, че те идват от извънземен разум. Учените се опитват да локализират мястото, от което идва мистериозният сигнал, но това може да отнеме няколко месеца.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6002 |23.03.2015 Извънземни имат пръст във взривовете в Иганово . 9| 10973 |12.01.2015 Извънземни "превзеха" команден пункт на армията . 15| 6585 |22.11.2014 Руснаците се срещат с извънземни до 5 г. . 10| 17718 |11.10.2014 Учени направиха опит за контакт с извънземни край с. Скалица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads