Реклама / Ads
55| 13075 |27.03.2015 НОВИНИ

СКАНДАЛ! Прокуратурата покри 45 оперативни дела на ГДБОП срещу магистрати

.
Сотир Цацаров
Прокуратурата покри 45 оперативни дела на ГДБОП, водени срещу държавни обвинители и съдии. Това научи Фрог нюз от разследващи.
 
Въпросните дела били предадени на главния прокурор Сотир Цацаров в момента, в който ГДБОП е минала под шапката на ДАНС. Антимафиотите, водили разработките, не искали събраната „гореща” информация да се носи нагоре-надолу по коридорите на двете служби, за да не се злоупотреби с нея. Решили, че най-сигурно ще е да я предадат лично на Цацаров и той да реши какво да прави. От този момент нататък материалите потънали в дън земя. Най-шокиращото за тези, които знаели какво се съдържа в папките е, че магистратите, попаднали във фокуса на ГДБОП, впоследствие били издигнати.

Източниците на Фрог разкриха и за още по-куриозен случай. Става дума за контролирано изпуснати в медиите СРС-та, които уличиха в договорки няколко прокурори на високи позиции – апелативният прокурор на Бургас Емил Христов и окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев. Те били проведени преди избора на Камен Ситнилски за член на ВСС. В тази връзка е наложително да попитаме прокуратурата:

1. Разполага ли държавното обвинени с още по-компрометираща информация от въпросните СРС-та?
2. Фигурира ли в тях и главният прокурор Сотир Цацаров и ако е така, в каква връзка?
3. Защо само служители на ГДБОП са били проверени за теч на информация към медиите, но не и прокурорите, които също за знаели за скандалните записи?
4. До къде стигна проверката на държавното обвинение, свързана с пускането на секретните записи в общественото пространство?

От практиката е известно, че за подобни въпроси прокуратурата и Обвинител №1 се правят на ощипани. Такова беше поведението им с тефтерчето на Филип Златанов. Първоначално обвинителите, водени от зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, съвсем целенасочено пуснаха само избрани части от творбата на Златанов. Когато, обаче се разбра, че в нея фигурира името на депутата от ДПС Делян Пеевски, писанията се изпариха при „странни” обстоятелства. Видимо за всички беше, че от този факт прокуратурата най-малко се притесни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4550 |23.03.2015 Прокуратурата поиска доживотен затвор за Пламен, пребил до смърт дъщеря си . 3| 4508 |23.03.2015 Прокуратурата иска доживотен за бащата умъртвил дъщеря си . 20| 13140 |23.03.2015 СКАНДАЛ! Служител на ЧСИ напада бременна, отказва й достъп до документи . 18| 4943 |20.03.2015 Кралев дава случая с допинга на прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads