Реклама / Ads
1| 4268 |27.03.2015 НОВИНИ

Вигенин: Уволненията в Благоевград не са законни

.
Кристиян Вигенин
„В НС в последните седмици и месеци бяха изчетени различни списъци на уволнени и освободени от държавната администрация. Има десетки уволнени и в област Благоевград от директорски позиции до най-ниските равнища”. Това заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кристиан Вигенин пред журналисти в парламента.
 
Той обясни, че са освободени подготвени хора, които са работили добре и са защитавали обществения интерес. „Днес вече не са на работа, а на техните места има хора със съмнителни качества и образование и съмнителен резултат от своята предишна работа”, допълни той. Вигенин заяви, че разчита на медиите да помогнат България да има една добре функционираща, компетентна и професионална администрация, която работи в обществен интерес, защото в момента се случва точно обратното.

На пресконференцията присъстваха Пламен Ботев, директор на ВиК-Разлог, който вече не е на работа, а на негово място е назначен бившият директор, който, според Вигенин, за три години на този пост, не е решил нито един проблем. Депутатът представи и Юлия Янчева, директор на областната инспекция по труда в Благоевград, както и д-р Владимир Пандев, изпълнителен директор на Многопрофилна болница за активно лечение в Благоевград. Кристиан Вигенин обясни, че той е отстранен от ръководството на болницата по незаконен начин. „Във връзка с този конкретен случай някак незабелязано мина коментарът на министъра на здравеопазването, че е готов на всички действия на ръба и отвъд ръба на закона, за да не допусне хора като Владимир Пандев да управляват болници”, подчерта социалистът. Той е категоричен, че когато се говори за държава, в която върховенството на закона е ключов принцип, най-малкото е неуместно, министър да си позволява да казва, че е готов на действия отвъд закона. „Всъщност отвъд правото са много от уволненията, които бяха направени в Благоевград. Това е просто една малка извадка, а такива случаи има в цялата страна. Най-вероятно БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ще представи подобни случаи за всяка една от областите в страната”, заключи Кристиан Вигенин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5723 |28.02.2015 40 км. тапа по пътя София-Благоевград . 2| 5237 |25.02.2015 Съдия от Благоевград издал незаконно разрешение за подслушване . 3| 4520 |13.02.2015 Вигенин: Държавата да подкрепи помощните училища . 12| 5373 |06.02.2015 Влачиха ходжа с въже в Благоевград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads