Реклама / Ads
14| 6320 |28.03.2015 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

МОЛ мода или брелфи - снимка, докато кърмиш!

.
Брелфи
Появи се конкурент на селфито - брелфи. От английското breastfeeding (кърмене) и selfie (снимка на самия теб). Идеята, както и личи от името, е да се снимаш, докато кърмиш. Появиха се и кадри на много жени, щракнати в майчински ситуации, а фотосите им бяха предимно с благотворителна цел.
 
Докато темата с кърменето в МОЛ-а  разтресе Фейсбук и прочутия форум bg-mamma, по същото време в интернет тръгна мода от сходен вид. Туитър и другите социални мрежи се препълниха от снимки на бюстове и бебета, след като Анджела Ъпстейн, гостенка в британското шоу "Това утро", обвини майките, че прекаляват със снимки как кърмят децата си. Тя нарече това ексхибиционизъм. Ъпстейн, която е журналист, пише за "Дейли мейл" и често участва в тв дебати, уточни, че е "за" кърменето, но против брелфитата. Тя не приема идеята да се показваш излишно и да правиш от това голяма работа.

Стотици жени реагираха на думите й с кадри от този жизненоважен процес. Ема Тейлър, майка на две деца, беше другата страна в дискусията с Ъпстейн и защити постовете си във Фейсбук, на които документира със снимка процеса на кърмене. "Аз споделям снимки на децата си как правят различни неща, защо да няма такива, на които ги храня?! А и не се вижда толкова от гърдата ми, защото бебето я закрива", заяви Тейлър. Ъпстейн пък отвърна, че това е търсене на внимание и използват децата като стока, парадирайки с тях. Нещо от рода на: "Не е ли велико, аз мога да кърмя?!". Тя допълни още: "Има толкова жени, които искат да кърмят, но не могат. Освен че е естетически грозно да засипваш Фейсбук с подобни фотоси, така обиждаш и тези жени", аргументира се Ъпстейн.

Цялата история тръгна от актрисата Алисия Милано, която през декември показа свои снимки, на които кърми рожбата си. "Много се натъжих от негативните коментари. Защото кои сме ние всъщност, след като можем като човешки същества да се разстройваме от гледката на жена, хранеща детето си?!", каза тя.
Други пък твърдят, че "новата мода" се дължи на известни майки като Миранда Кер, Жизел Бюндхен и Гуен Стефани, които си публикували подобни снимки. Жизел даже кърмеше, докато гримьори и фризьори се суетяха около нея и я подготвяха преди фешън шоу.

Казусът дори засегна политиката на Фейсбук. Отначало социалната мрежа не приемаше снимки на кърмещи мами и ги премахваше със забележката за "обидна голота". След това преразгледа политиката си и излезе с официално изявление: "Съгласни сме, че кърменето е естествен и красив процес и сме доволни, че за майките е важно да споделят опита си във Фейсбук. Преразглеждаме кадри, за които има оплаквания от други потребители. Зърната обаче трябва да бъдат покрити".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 23312 |01.10.2014 Нова мода: чалгата си избелва дупетата . 6| 6472 |06.08.2014 Модата на служебния кабинет - еврозвездички . 0| 5575 |12.10.2009 Девиците вече не били на мода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads