Реклама / Ads
21| 5118 |29.03.2015 ПОЛИТИКА

Нинова не пожела да е кандидат за кмет на София

.
Корнелия Нинова
Корнелия Нинова няма да се кандидатира за кмет на София, въпреки че е събрала най-много номинации. В студиото на „Тази неделя” тя обясни причините за своето решение. „Аз не лъжа, преди 5 месеца обиколих 22 общини в София-област и казах на хората „Подкрепете ме за народен представител”. Сега трябва да им кажа „Аз бях дотук”, има един пост, ще градя кариера”.
 
Тя посочи още, че смята, че в БСП има по-подготвени за общинските дела хора, като тя самата няма такъв опит и е по-склонна да помага.

„Познавам и харесвам Костадин Паскалев, изключителен професионалист в тези дела”, допълни депутатът. Според нея платформата за местните избори е първият толкова конкретен документ от години в БСП, като за всяка група във всяка община се предлагат конкретни мерки. Общинските структури на Столетницата ще имат свободата сами да определят коалиционната си политика в т.ч. и дали ще работят с АБВ.

Корнелия Нинова коментира т.нар поправка „Анти-Станишев” в Устава на БСП, като изрази своето недоумение защо медиите така интерпретират текста, който не позволява на председателите на структури да се кандидатират веднага след преждевременно прекратен мандат. По думите й това е правено заради конкретни случаи в страната, в които е било блокирано обновяването на организациите. Тя призна, че ситуацията в Пловдив, където Георги Гергов подаде оставка и беше преизбран, е такъв.

Вчера е било решено 6-месечен стаж като партиен член да е достатъчен за кандидатиране на ръководна позиция, а 20% от Националния съвет да се попълва от специална листа с млади социалисти. Нинова посочи, че е подкрепила предложението на Кирил Добрев за мандатност на членовете на Изпълнителното бюро, но не и да се въведат ограничения за броя депутатски мандати. По думите й то трябва да върви заедно с промяна в Конституцията: „Не може с устав на партия да ограничаваш конституционно права на български гражданин”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5799 |21.02.2015 Лидерът на испанските социалисти Педро Санчес пожела успех на Миков и на БСП . 14| 6091 |02.11.2014 К. Нинова: Добрев иска промени в БСП заради себе си . 16| 6113 |27.08.2014 Ив. Московски за Фрог: С Миков и Нинова очаквам цивилизован изборен дебат . 19| 7025 |18.08.2014 Корнелия Нинова оглави депутатската листа на БСП в Пиринско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads