Реклама / Ads
47| 6105 |29.03.2015 НОВИНИ

Цветан Василев: Дупката от 4 млрд в КТБ е лъжа!

.
Цветан Василев
Дупката от четири милиарда лева е пълна измислица. Корпоративна търговска банка контролираше бизнес за два милиарда евро. Тези активи искат да присвоят онези, които ме преследват. Прокуратурата и държавните институции са употребени за тази цел.
 
Това заявява банкерът Цветан Василев, който в момента е в Белград, в интервю за “Гласове”. Делян Пеевски е само средство, координатор в по-голям и отвратителен сценарий. Управителят на БНБ Иван Искров знаеше какво се готви срещу КТБ. Знаеше, но не взе никакви мерки. Така стана съучастник в разгрома на четвъртата банка в страната.
Във "Виваком" досега имаше руско участие, но това не правеше впечатление на никого и не беше заплаха за националната сигурност. Защо сега изведнъж стана?

Вестниците на Тошо Тошев, Венелина Гочева, Петьо Блъсков и Тодор Батков дължат 34 милиона на фирми, свързани по някакъв начин с мен и банката. Ще ги търси ли правителството и прокуратурата от тях?

 

Бих посъветвал бизнесмена Домусчиев, който в момента е шеф на КРИБ поради някакви обстоятелства, да се занимава с неговите алхимии и да не се прави на голям предприемач и специалист.

 

Нека обществото бъде спокойно за "скандалната" сделка с международния фонд, представляван от белгиеца Луврие. Такава сделка ще има само, ако се покрият задълженията към банката. Това трябва да е ясно и да не се слушат манипулации и спекулации от съмнителни експерти и зависими политици. Ако исках да открадна тези активи, щях да го направя без никой да разбере. В България класически олигарси няма. Има в политиката. Всичко за тях, с доказателства и подробности съм разказал пред нотариус. Истината няма нищо общо с лъжите, които се говорят вече почти година по мой адрес. Опълчих се срещу системата и затова ме нападнаха. В Белград се води разследване за готвено покушение срещу мен.

 

Всичко, което Цветан Василев споделя за КТБ, бизнеса, мафията, олигарсите и политиците - четете в рубриката "Интервю".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4793 |26.03.2015 Цветанов: Исканото извинение от Местан е стратегия на ДПС . 0| 4652 |26.03.2015 Цветан Цветков е новият председател на Сметната палата . 16| 4491 |25.03.2015 Цветанов: НСО да бъде девоенизирано е въпрос на дебат . 6| 4882 |24.03.2015 Местан иска Цветанов да се извини за "гяур"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads