Реклама / Ads
10| 5317 |30.03.2015 НОВИНИ

Танев: В комисията за КТБ никой не беше в час

.
Димитър Танев, депутат от Реформаторски блок Източник: БНТ
На изслушването при провеждане на заседанието на Временната комисия за КТБ в парламента ни впечатли, че на практика никой извън подуправителя на "Банков надзор" не знае за какво става въпрос, а участваха представители на БНБ, квесторите и одиторските фирми.
 
Това заяви депутатът от Реформаторския блок Димитър Танев на пресконференция в Стара Загора днес.

На въпросите ни за проверките на банката, отговорът беше, че всичките правомощия са били в ръцете на подуправителя, който в момента е следствен. Оказа се, че на ниво Българска народна банка има много занижен контрол от гледна точка на банковия надзор, поне що се касае до съобщеното пред Комисията.

Поискали сме длъжностни характеристики на всички служители от "Банков надзор", за да е ясно на кого е било задължение да прави тези проверки, съобщи Танев и добави, че поне веднъж, а може би и два пъти годишно "Банков надзор" е влизал в съответната банка и е трябвало да излиза с доклад за нейното състояние, преглеждайки конкретни кредитни досиета. Тепърва ще установим през годините кой е влизал, какво е проверявал, кому е докладвал и ако е имало пропуски, защо не са взети мерки, подчерта Димитър Танев.

Той бе категоричен, че РБ има ясна воля случаят с източването на КТБ да бъде изяснен и максимално да бъде защитен държавният интерес.

Попитан за местните избори той заяви, че Реформаторите ще се явят единни на местния вот наесен. Няма дата, до която да бъдат обявени кандидатурите за кметове на РБ, но със сигурност ще има такива за всички общини на област Стара Загора, подчерта Танев. Той не изключи и възможността някъде да бъдат подкрепени и кандидати на други партии, най-вече в общини, където статуквото на ДПС и БСП е силно и РБ ще цели да го разбие.

Изборите в Сърница той коментира като пробив и своеобразна победа за РБ, който успя да събере гласове за двама общински съветници в 11-членния Общински съвет на новосформираната община. По думите на Танев има партии, с които е невъзможна коалиция нито на местните избори, нито на които и да е други, като това са партиите БСП, ДПС и „Атака".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4617 |30.03.2015 Тодор Танев: Дрогата се разпространява в главоломни темпове . 6| 5152 |24.03.2015 Танев: Израелски опит срещу насилието вкарваме в училище . 8| 4959 |24.03.2015 Комисията за КТБ подхвана доклад на БНБ . 4| 4337 |12.03.2015 Кунева слива БОРКОР и Комисията за конфликт на интереси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads