Реклама / Ads
24| 6449 |31.03.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Бабикян за Фрог: Атанасова ще разследва ли защо по времето на Борисов се наляха държавни пари в КТБ?

.
Политическият пиар специалист Арман Бабикян
Вярвам, че прокуратурата е длъжна да си свърши работата. Обаче това дали аз вярвам или не, е религиозен въпрос. Аз очаквам прокуратурата да свърши това, което законът повелява. Става въпрос за длъжност, не за вяра. От прокуратурата са длъжни да си свършат работата.
 
Това каза политическият експерт Арман Бабикян пред Фрог нюз, попитан дали вярва на прокуратурата в разследването по случая КТБ. На въпрос дали е изненадан, че главният прокурор Сотир Цацаров отказа да се самосезира по интервюто на Цветан Василев, коментирайки, че дори не го е чел, Бабикян каза: „Прокуратурата е тази, която преценява дали в някаква публична информация има достатъчно данни за самосезиране”.

На въпрос дали има очакване покрай разследването на КТБ да бъде хвърлена светлина върху задкулисието в България, Бабикян смята, че добре би било това да се случи. Защото КТБ има дълга история, въпреки желанието на група хора, част от които са на власт в момента в България, да се фиксират върху живота и здравето на тази банка през последната година и нещо, от когато бе на власт кабинетът на Пламен Орешарски.

Тази банка има много по-дълга история, има възникване, има обстоятелства поради които е преживявала определен възход. Ако ще се рови някой и иска да разгръща задкулисието, ще се наложи да се върне до възникването на банката. Тогава ще станат ясни много обвързаности, някои научни лаборатории и техните лаборанти. Тогава ще станат ясни доста обвързаности и на хора от политическия и икономическия елит на България, както и на службите за сигурност, както и намесата на чужди интереси за страната ни, или поне за опита им за такъв.

Кой оглавява временната парламентарна комисия за КТБ, попита риторично Арман Бабикян - Десислава Атанасова, за която последният спомен на обществото е някакви нейни занимания в министерството на здравеопазването като министър. Не се сещам каква е принадлежността й към банковото дело, още по-малко способността й да оглавява парламентарно разследване в тази професионална сфера, каза Бабикян.

Без да подценявам качествата й в други области, ако си говорим сериозно, това е просто несериозно.

Най-малко очаквам Десислава Атанасова да проследи защо и колко държавни предприятия по времето на предишното правителство на Бойко Борисов бяха задължени да налеят парите си в тази банка. Всички тези приказки, че именно този кабинет бил взел решението да се избегне концентрацията на държавни средства в тази банка, са вятър и мъгла. Защото тези стъпки започнаха реално по време на служебния кабинет на Марин Райков, а не от кабинета на Бойко Борисов.

Трудно се намират оправдания за очевидни факти и да се твърди, че вина носи този, по чието време се е случило нещо. А не този, поради чието поведение това се е случило. Подобно твърдение е доста спекулативно. Виновните са повече от един, завърши Бабикян.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7114 |25.03.2015 Атанасов за Фрог: Законът за НСО е пълен с привилегии . 23| 8115 |19.03.2015 Борис Цветков за Фрог: Шефът на Пощите е за прокуратурата . 37| 10331 |18.03.2015 Енчев за Фрог: Кърджалийските времена се завръщат . 29| 5692 |13.03.2015 Бабикян за Фрог: Загадка е защо Борисов се сети сега за синдик за КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads