Реклама / Ads
20| 10439 |01.04.2015 НОВИНИ

СКАНДАЛНО! Сигнал до посланиците на ЕС за натиск от ВСС

.
Сигнал до всички посланици на ЕС за натиск от страна на ВСС е изпратил редови следовател от прословутата Столичната следствена служба. Влади Цанков е информирал и българските институции за това, че Мария Кузманова, като член на ВСС се е свързала с лекуващите лекари на следователя, за да „всее страх”, ако решат да му издадат болничен.
 

Самият Цанков твърди, че е готов да се яви на всякакви медицински комисии, за да докаже, че наистина е закъсал със здравето. Допълва, че натискът, който се упражнява върху него  е огромен. Свързахме се с един от посланиците, който заяви, че това не е единствения сигнал за подобен  натиск в съдебната система. Той  реши да предостави писмото на Фрог нюз. В него се казва:

 

Уважаеми господа,

 

Обръщам се към Вас във връзка с поведение на г-жа Кузманова, от което меко казано съм възмутен. Същото граничи с превишаване на правата,  дадени и от ЗСВ и Конституцията на РепубликаБългария. Случаят е следният:

 

Преди около седмица лекуващата ми лекарка д-р Елка Стойчева ме уведоми, че въпреки заболяването ми, което предполагаше издаването ми на болнични листове, тя не смее да ми издаде същите, тъй като е възникнал тежък конфликт с ръководството на болничното заведение, в което работи. Проблемът е възникнал във връзка с писмо от г-жа Кузманова, като член на ВСС до управителя на болницата. Писмето не ми беше предоставено, но от разговора ми с д-р Стойчева разбрах, че въпросното писмо е всяло страх сред лекарите.

 

Необяснимо е за мен защо лекарите не желаят да ми издават съответната медицинска документация, след като аз не съм в добро здравословно състояни. Останах, меко казано учуден, че лекарите знаеха за  някакво образувано дисциплинарно производство срещу мен. Явно г-жа Кузманова си позволява едва ли не да упръжнява контрол и натиск над действията на лекари и да разгласява срещу кого има образувано дисциплинарно производство. От всичко това излиза , че те се опитват да ми помагат да се укривам.

 

Във връзка с образувано дисциплинарно производство в СГП от административния ми ръководител г-н Христо Динев, бях упълномощил адв. Наталия Кръстева-САК, да ме представлява по това производство. По необясними причини за мен същото не приключи при г-н Динев, а цялата препска е изпратена  предполагам във ВСС.  Тук е мястото да отбележа, че предварително ми бе съобщено,  че не само че ще бъда наказан, нещо повече.  Казаха ми и какво ще ми бъде наказанието- Намаляване на трудовото възнаграждение или дисциплинарно уволнение. този факт доказва , че справедливост не мога да очаквам, както и че всичко е предрешено. Това е равносилно да се произнася осъдтелна присъда срещу дадено лице, още преди да е започнало и допълнителното разследване, което за мен е страшно, като юрист!

 

Адв. Наталия Кръстева , която ме представляваше пред СГП  и се е обадила лично на г-жа Кузманова. Тя от своя страна е заявила на адв. Кръстева, че следва да приеме документи  по някаква препска. Адв. Наталия Кръстева не е упълномощена от мен да ме представлява за нищо друго, освен упоменатото производство пред СГП, да приема документи от мое име във връзка с прозводство пред ВСС, за което аз не съм уведомен. Има  изричното пълномощно по преписката, в което ясно, че адв. Кръстева може да ме представлява само по производството. От разговора с дв. Кръстева останах с впечетление, че г-жа Кузманова поставя под съмнение, както моя професионализъм,  така и този на адв. Кръстева.

 

Считам, че поведението на г-жа Кузманова, предвид всичко изложено до тук и доказуемо, говори за тенденциозност, преднамереност, предрешеност на дисцплинарно производство , ако има образувано такова, тъй като до момента аз не съм уведомен. това е  поредната предпоставка и докозателство, че срещу мен няма да бъде воден справедлив прцес.

 

Моля за спешно съдействие!

 

 Столичното следствие се прочу през последните две години с поръчкови разследвания, възложени директно от модела КОЙ. Нито едно дело, обаче не е приключило в съда. Някои от тях, като това за „убийците на Пеевски”, приключиха с пълно фиаско. Има предположения, че дела се завеждат срещу определени хора с цел да бъдат притиснати по всевъзможен начин. Не е тайна, че на разпит се викат дори журналисти, дръзнали да се опълчат срещу порочния модел. Аналогично е и положението на разследващите в самата служба, които не искат да изпълняват поръчки. Обичайно към тях също се пристъпва радикално-образуват им се проверки, дела и т. н. , за да може да бъдат извадени от системата по най-бруталния начин. Вътрешни хора твърдят, че Столичното следствие е разделено на два лагера, като към първата група спада т. нар. Политбюро. Казват, че именно на него разчита КОЙ, за да си разчиства сметките с противниците си. Източници на Фрог споделиха нещо още по-скандално. А то е, че членовете на Политбюро били информирани, че ако се подчиняват на указанията "отгоре", ще се ползват с допълнителен 7 годишен имунитет. Това означава, че никой няма да може да ги закача през този период и да им търси каквато и да е отговорност. Още по-абсурдно е, че следствието не се подчини на петкратното разпореждане на Апелативния съд, който поиска тефтерите на Филип Златанов, за да се запознае с оригиналите. Вместо да ги предостави, така както повелява законът, веществените доказателства изненадващо изчезнаха при мистериозни обстоятелства.  И за този скандален гаф на никого не бе потърсена отговорност.

 

Факт е, че следовател Цанков пръв надигна глава и разкри, че има много гнило в Столичното следствие и ВСС. Любопитно ще е да разберем, дали това ще му коства здравето, кариерата или.... нещо повече.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4858 |25.03.2015 Пилот: Загадка е защо екипажът не подава сигнал за бедствие . 1| 4883 |16.03.2015 Сигнал за бомба затвори Съдебната палата в София . 1| 4361 |15.03.2015 Партия подаде сигнал за нарушение в Сърница . 25| 14377 |11.03.2015 Скандално! Съпругът на шефката на кабинета на Кунева оглави КЗП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads