Реклама / Ads
21| 6239 |01.04.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Борисов към туризма: Сложете чадъри, фотьойли...

.
Бойко Борисов
Туристическият бранш няма ли интерес да задържи с цени, услуги тези българи. Да сложи - чадъри, фотьойли, за да върне тези по 50-60 хиляди автомобили. Седнете и си поговорете малко за това дава ли се фалшив алкохол, водят ли се туристическите работници, плащат ли им се осигуровките, какво е положението на плажовете, какви са цените на чадърите, шезлонгите, конкурентни ли са с цените на другите курорти.
 

 Този призив отправи от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов по време на блиц контрол пред народните представители.

Българските граждани да си останат на нашите туристически курорти и да си прекарат празниците в България. Министър-председателят обаче призова и депутатите, и министрите също да си изкарат почивките в България. С обръщението си към българските граждани Борисов задоволи искането на депутата от Патриотичния фронт Полина Карастоянова, която напомни как преди няколко години по време на криза германският канцлер Ангела Меркел помоли немците да прекарат коледните празници именно в Германия.

 

„Направете този апел от тази висока трибуна, обърнете се към българските граждани и ги призовете да изберат България", се обърна с искане към министър-председателя Карастоянова.

 

Броени секунди след това Борисов излезе на парламентарната трибуна и като по заръка обяви „обръщам се към всички български граждани да си останат на нашите туристически курорти, да си прекарат празниците в България".

 

Премиерът обаче обърна поглед и към депутатите в зала, като посочи, че справка може да докаже как голяма част от депутатите не са почивали в България, пише Нюз. бг.  Бойко Борисов не спря с исканията, но този път се обърна към туристическия бранш, като го призова да отговори на молбата с това да даде обслужване, цени и качества, което да накара българите да не пътуват с 500 км повече и да останат тук.

 

Патриотката Карастоянова поиска да разбере от премиера и какво ще предприеме правителството с оглед на очаквания спад на руски и украински туристи с 70-80% през идния летен сезон заради санкциите на Европейския съюз срещу Русия.

 

„Предвиждате ли българска правителствена и парламентарна делегация да посети Москва, за да даде ясна позиция по темата", попита още депутатката. „С една такава делегация ще увеличим туристите в Москва, няма да ги привлечем в България", й отговори премиерът.

 

И днес пред депутатите Борисов се зарече, че правителството не е направило каквото и да е, за да развали отношенията с руската страна. „Внушението, че ние като държава правим нещо срещу Русия, не е вярно. Просто спазваме правилата на Европейската комисия", увери министър-председателят.

 

По отношение на притесненията за туризма ни той напомни колко десетки хиляди български граждани напускат по празниците пунктовете ни за Гърция и Турция.

 

 

"Няма да прекратим съществуването на български бази под българско командване за съвместно учение със Съединените щати", каза Бойко Борисов по време на блиц контрол дали ще възложи спешни консултации с американските власти, предаде „Фокус”.

 

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров, който отправи питане към Бойко Борисов заяви, че е по-добре да има ясна позиция, а той ще продължи да се бори. „Ще направя подписка за излизане на България от НАТО. Другото е измама за избирателите”, заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров. В реплика Борисов обясни, че лицемерието в политиката на му е чуждо.

 

„Има теми, по които хората биха предпочели да им се каже друго, но аз съм привърженик на истината”, поясни той и подчерта, че страната ни има ясна евроатлантическа позиция. „Настояваме за спазване на Минските споразумения. Надявам се лидерите в Европа, Русия, Америка да намерят дипломатическо решение на въпроса”, каза още министър-председателят Бойко Борисов.

 

Борисов каза, че по споразумението с "Уестингхаус" ще се работи, ако те са инвеститор – не търговец.

 

Този проект по така възложената схема и подписани споразумения на предишното и по-предишното правителство, ние не може да поемем ангажимент. Не може да поемем ангажимент към "Уестингхаус", заяви Борисов. Като инвеститори те са добре дошли, допълни още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 6696 |10.03.2015 Борисов поиска Порше "made in Bulgaria" . 8| 5769 |04.03.2015 Борисов: Искаме размразяване на "Набуко", не слагаме кръст на "Южен поток" . 10| 6429 |17.02.2015 Борисов казва "да" или "не" за втора кабинка в Банско . 20| 5383 |05.02.2015 Борисов вече не е еколог- иска втори лифт в Банско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads