Реклама / Ads
12| 4281 |01.04.2015 НОВИНИ

Кърваво чучело на президента Порошенко в Одеса

.
Чучелото на Порошенко
о зловещ начин жители на Одеса са поздравили за Деня на шегата украинския президент Петро Порошенко. През изминалата нощ на един от стълбовете, разположен на кръстовището между прочутата Дерибасовска улица и ул. "Лех Качински" се появи чучело с лицето на държавния глава, облечено в окървавена национална украинска риза.
 
На врата на "обесения" Порошенко е провесена и табела с рождената дата на президента 26 септември 1968 година и предполагаемата година на смъртта му - 2015-а. Предполага се, че зловещата шега е свързана с наближаващата годишнина от кървавия погром в началото на май 2014 г, когато активисти на Евромайдана избиха в Дома на профсъюзите в Одеса десетки противници на новия режим в Киев. Оттогава в града периодично има атентати срещу офиси и сгради на прокиевски партии и движения, съобщава lifenews.ru.

Самият Порошенко обича да се шегува, особено за Деня на шегата. На 31 март президентът на Украйна публикува на страницата си в Туитър снимки с камуфлажна униформа на "циничен бандеровец". Този път това бе квалифицирано като "шега". Но най-вероятно по този начин президентът се опитва да се оправдае пред гражданите на Украйна за "лапсуса" си по време на срещата с украински офицери-силоваци. На 25 март Порошенко нарече "цинични бандеровци" убийците на сътрудника на спецслужбите Виктор Мандзик. Фактическият убиец, според следствието, е помощникът на депутата Андрей Денисенко, който е член на Радата от Блока на Петро Порошенко. Именно Денис Гордеев, който бе и юрист на "Десен сектор" е този, който ликвидира Мандзик.

Прегърнал вдовицата му, президентът на Украйна произнесе патетична реч, в която нарече престъпниците "цинични бандеровци", но веднага се коригира. В интернет обаче не пропуснаха да се подиграят на Порошенко за "неволния лапсус", обяснява lifenews.ru.

Припомняме, че президентът Порошенко е с български корени.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4374 |30.03.2015 Миков: Да бъдат публикувани разговорите при президента за КТБ . 28| 5389 |20.03.2015 Мерджанов и Андреев в лют спор за президента, НСО и задкулисието . 18| 4540 |19.03.2015 В ГЕРБ доволни от президента . 3| 4887 |06.03.2015 Кандидатури на шефове на ДАНС, ДАТО и главсек не били обсъждани с президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads