Реклама / Ads
6| 7414 |09.04.2015 АКТУАЛНО

Томалевски: „Ако защитаваш кауза, челото ти трябва да е чисто“... гащите и джобовете също!

.
Божидар Томалевски
Кауза се защитава честно и открито, без страх и подмокрено бельо, и чисто – без мотивация в джобовете.
 

Миналата седмица бях неприятно изненадан да прочета мнение на д-р Борислав Миланов, което дълбоко ме обижда и което, държа да отбележа, не съответства на истината за мен. В това, че изказването на доктора се случи точно на първи април, има някаква особено иронична символика.

 

При цялото ми уважение към д-р Борислав Миланов, бих попитал къде бе той през последните десет месеца, когато протестирахме по площадите и какво точно го мотивира да изкаже своята позиция? Кой и как му е повлиял и в какво точно ме укорява и обвинява? Какъв всъщност е доктор Миланов: прокурор или съдия, морален съдник, ментор... какъв?

 

Недоумение буди фактът, че той нямаше проблем с моята скромна персона преди четири месеца, когато лично го поканих да участва в учредяването на Асоциацията на пострадалите от КТБ, инициирано от мен самия. Нямаше проблем и когато свиках нарочна пресконференция на Асоциацията в защита на проблемите на Български Зъболекарски Съюз. Как изведнъж се родиха съмненията на Миланов, при положение че двамата сме разговаряли неколкократно по повод тиражираните от някои медии лъжи за мен?

 

Заявявам, че никога не съм бил издирван от органите на реда, не съм осъждан, още по-малко лежал в затвора за наркотрафик, а и за каквото и да било, и това Миланов го знае много добре. Недоумявам какво провокира неговите заключения. За всеки средно интелигентен човек е ясно, че заеманите от мен постове като председател на партия – ПП „Другата България“, председател на Асоциацията на пострадалите от КТБ, директор на Северноамериканско-българска търговска камара, изпълнителен директор на инвестиционен фонд, сертифициран като първокласен инвеститор от БАИ и може би най-голям инвеститор в Бургаския регион, предполагат чисто съдебно минало и законът е категоричен по този въпрос.

 

„Гръцкият хор“ и неговите диригенти от Държавна сигурност винаги демонизират неудобните и антисистемни играчи като мен. Техните медии повтарят този рефрен на принципа, че една лъжа изречена сто пъти се превръща в истина. Истинските хора, обаче, винаги могат да различат фалшивото грачене от пеенето.

Бях пръв на площадите, в защита на интересите на пострадалите вложители от КТБ. Ще продължавам да го правя по всякакъв легален начин, въпреки заплахите срещу мен. Няма да нацапам гащите от срах или да се поддам на различни непристойни предложения.

 

Не приемам позицията на д-р Миланов, звучаща ала Павлик Морозов. Относно твърдението му, че търся някаква медийна изява, бих отговорил следното: аз съм публична личност и медийно позициониране не ми е необходимо. Оставам обаче с усещането, че с подобно изказване самият д-р Миланов търси някакъв своеобразен политически флирт. В изказването си господин докторът обърна внимание на зададения ми от журналист на „Канал 3“ въпрос за моето минало – бил съм се изсмял в отговор. А какво да кажа, при положение, че година и половина имах предаване точно в тази телевизия – „Часът на Другата България“, и ако някой журналист е искал да ми зададе „неудобни“ въпроси, лесно би ме намерил в редакцията. Същото впрочем важи и за т.нар. служби, които предполагаемо са ме издирвали – трудно биха пропуснали участията ми на малкия екран, нали така?

 

С цялото си уважение питам: в какво ме обвинява д-р Миланов и защо точно сега? С чисто чело аз ще продължа да отстоявам своята кауза, защото тя е своего рода отмъщение за причинените вреди от държавата през 47‘, 90‘, 97‘, 99‘ и 2014 година, и продължаващи и до днес. Държавата трябва да си плати за извършените несправедливости! Призовавам всички заедно да защитим правата си като свободни граждани, а не да се държим като роби във Феодално владение България!

 

Божидар Томалевски, Председател на Асоциацията на пострадалите от Корпоративна Търговска Банка (Отговор във връзка с пубикацията: Д-р Б. Миланов за Фрог: Ако защитаваш кауза, челото ти трябва да е чисто от 01.04.2015 година)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8121 |09.04.2015 В България има секта канибали и некрофили . 3| 5599 |09.04.2015 Ревизоро: Сливането на НАП и митниците е неизбежно . 5| 6114 |08.04.2015 Ал. Методиев за Фрог: Ха-ха! "Солидарност" ще обединява ромите, проси парички от ГЕРБ!! . 1| 6306 |08.04.2015 Роса -Боса от МО подаде оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads