Реклама / Ads
14| 9730 |15.04.2015 НОВИНИ

Кадиев: Вината на Орешарски и Чобанов за КТБ е огромна

.
Георги Кадиев
Вината на Орешарски и Чобанов за КТБ е огромна. Държавата направи възможното да срути банката. Това каза в "Лице в лице" депутатът от БСП Георги Кадиев.
 
Ако човек иска да знае какво се случва, трябва да има информация. И тази комисия за КТБ в парламента има пълно основание да поиска среща извън България или да направи видеоконференция с Василев. Това, което прави Цветан Василев,  е да извади своята гледна точка. Много от нещата, които казва, са ужасяващи за българската  десйтвителнност, заяви Кадиев. Например това, което казва за Иван Искров, че има разработки срещу него. Значи гуверньорът е пробит, контролиран. И други неща - начинът по който са действали прокуратурата и министерството на финансите тогава, добави той.

„Ако проблемът на КТБ беше липсата на ликвидност, беше достатъчно да излязат 10 министри, които да внесат пари, не да изтеглят, да излязат министърът на финансите и гуверньорът и да кажат, че застават зад държавата“, категоричен е социалистът

Ако съберат 150 млн, пак ще е добре. Ако съберат 1/20 от тази сума, ще е истински героизъм. Ще пием една студена вода“, предвижда червеният депутат.

Според мен всички тези хора, които уж търсят Цветан Василев, не искат той да се върне. Те се страхуват от това. Ако наистина го искаха, досега щяха да го докарат. За това нещо е цялото това замъгляване, заяви още той.

На въпрос каква кандидатура на БНБ би подкрепил, Кадиев изтъкна: „Според мен шефът на БНБ трябва да не е обвързан с българските банкери, хубаво е да е външен човек, дори не е задължително да е българин“. За пример Кадиев даде Израел, където шеф на централната им банка е южноафриканец.

Той е категоричен, че не би подкрепил сливането на Агенция „Митници“ и НАП, каквито идеи има премиерът. „Все едно да търсите плод между ябълка и круша. Все едно да слеете КАТ и ГДБОП – и двете събират приходи, но за различни неща. Това е начин за създаване на контрабанда, а не за спиране“, е мнението на  Кадиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4526 |08.04.2015 И Кънев като Орешарски пафка в ресторант . 20| 5835 |07.04.2015 Фрог видя: Орешарски погази закона за здравето . 2| 4880 |04.04.2015 Половината граничари на "Капитан Петко войвода" уволнени . 14| 6076 |02.04.2015 Кадиев:Иван Иванов ще свали правителството на Борисов до октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads