Реклама / Ads
1| 4633 |16.04.2015 АКТУАЛНО

Спират строителството до плажа "Корал"

.
Ивелина Василева
Днес ще бъде издадена принудителна административна мярка за спиране на строителството до плажа „Корал”, защото има порок в процедурата, не е спазен Закона за биологичното разнообразие, съобщи по НТВ министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.
 
Имаме изрично разпореждане на премиераБойко Борисов и МОСВ и МРРБ да предприемем всички действия, така че да бъде спряно строителството”, обясни Василева. „Община Царево е казала, че мястото, където се строи в момента,  е урбанизирана територия, разрешението за строеж  от 2012 година се оспорваше от ДНСК, но съдът се е произнесе, че това разрешение е валидно”, напомни министърът на околната среда. 

 

Създадена е комисия от експерти на МОСВ, МРРБ, ДНСК,  Агенцията по кадастъра и БАН, която ще трябва да установи дали се строи върху дюни или не. „Аз смятам, че трябва да бъде премахнат бетона, разпореждането на премиера е да се предприемат всички мерки”, каза министърът на околната среда и водите.

 

Същевременно обаче управителят на фирмата-инвеститор Стамо Стамов съобщи, че взе още не е получил заповедта за спиране на строителството. „Досега са минали много контрол органи и са проверявали, но досега не мен не ми е връчена заповед за спиране на строителството. Не работим от няколко дни, защото технологията на строителството изисква това. В кадастъра има карта, от която се вижда, че това не са дюни, а пясъци, отнесени от вятър”, заяви Стамов.

 

Ивелина Василева днес  съобщи, че ДНСК е издало предписание за премахване на оградата на плажа в Кранево. Общината трябва да премахне оградата, изтъкна Василева.

 

„Безброй случаи можем да посочим за действия, които сме предприемали. Спомняте си казуса „Корал”,  „Златна перла” и „Кара дере”. Винаги предприемаме действия, така че да защитим природата и да недопуснем строителство”, подчерта Ивелина Василева.

 

Думите й предизвикаха сериозното възмущение на Евгени Дайнов.  „Държавата си приписа заслугите за „Кара дере”, „Златна перла”, „Корал”. Години наред кипяха протести, докато държавата благоволи да си свърши работата, тя беше принудена да направи това.  Всеки път ние губим нашето време и нашите пари, за да принудим държавата да си свърши работата, няма нито един случай, в който тя да е действала без принуда от гражданите. Във вторник цял ден държавата лъжеше, че всичко на „Корал” е законно”, коментира той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7172 |19.03.2015 Абумелих за Фрог: Пациенти спират плащането на болници . 0| 8208 |04.04.2014 Вижте къде ще спират тока . 1| 5518 |05.08.2013 Чешмите спират за 300 000 българи . 23| 8007 |28.05.2011 Най-после: Катаджии ще спират само при нарушение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads